Klokkenluider beschuldigt Reynders van doodsbedreigingen

© EPA-EFE

Nicolas Ullens, de voormalige inspecteur van de Staatsveiligheid die klacht indiende tegen MR-vicepremier Didier Reynders en diens rechterhand Jean-Claude Fontinoy, heeft nu bij het federaal parket klacht ingediend voor doodsbedreigingen en belaging. Dat meldt nieuwssite Apache en het nieuws wordt bevestigd door de advocaat van de man, meester Alexis Deswaef. De klacht is gericht tegen Reynders, Fontinoy, de chef enquêtedienst van het Comité I en vertrouwelingen van Didier Reynders binnen de Staatsveiligheid.

Het parket van Brussel had het opsporingsonderzoek naar vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken en Defensie Didier Reynders geopend na de beschuldigingen van een ex-geheim agent. De man werkte van 2007 tot 2018 bij de Staatsveiligheid. In zijn politieverhoor maakte Ullens gewag van smeergeld dat zou zijn betaald bij een reeks overheidsopdrachten en overheidsaankopen. Hij verwees onder meer naar de verhuis van de federale politie naar het Rijksadministratief Centrum in Brussel, Kazachgate en een zaak rond Libische fondsen.

Ullens wilde naar eigen zeggen voorkomen dat Reynders tot Europees commissaris zou benoemd worden, want dan zou het voor het parket moeilijker worden om een onderzoek te voeren. Volgens de man was zijn strijd ingegeven door het algemeen belang.

Het parket startte daarop een vooronderzoek, maar vrijdag meldde het parket dat het vooronderzoek zonder gevolg geklasseerd was, “bij gebrek aan enig misdrijf”.

Maandag meldde Apache dat Ullens bij het federaal parket klacht had ingediend voor doodsbedreigingen en belaging, informatie die intussen bevestigd wordt door de advocaat van Nicolas Ullens.

Dat meldt nieuwssite Apache en het nieuws wordt bevestigd door de advocaat van de man, meester Alexis Deswaef. De klacht is gericht tegen de chef enquêtedienst van het Comité I en vertrouwelingen van Didier Reynders binnen de Staatsveiligheid.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen