De Belg Luc Pinsart bij het zwembad van het Heronissos Hotel. “Het is een schande wat hier gebeurt.”
Volledig scherm
PREMIUM
De Belg Luc Pinsart bij het zwembad van het Heronissos Hotel. “Het is een schande wat hier gebeurt.” © Nicola Zolin

Faillissement Thomas Cook klap voor Kreta: “Er was niet één gast die zei: ik begrijp jullie. Ze waren alleen bezig met hun eigen geld”

Het faillissement van reisorganisatie Thomas Cook is op Kreta keihard aangekomen. De economie van het Griekse eiland drijft op de toeristenindustrie. “Het is alsof Kreta getroffen is door een aardbeving van 7 op de schaal van Richter en we nu wachten op een tsunami.”

48 reacties

  • Miguel N. Noridine

    5 jaar geleden
    Het is elke persoon zijn recht om te heersen over zijn geld. Hier hoeft geen enkele vorm van verantwoording afgelegd te worden. Mij zien ze al lang op zo een fake vakanties niet terug. Ik regel alles zelf, stap mijn motorfiets op en ga dichter bij huis veel prachtigere natuur bekijken.
  • Jaak Casteleyn

    5 jaar geleden
    Noch de hoteluitbaters, noch Thomas Cook trekt zich iets aan van de klanten, het enige wat ze willen is de winst en de dividenden voor de aandeelhouders. Dure reizen om letterlijk te bakken in de zon en daarna naar de dermatoloog om vlekken op de huid te onderzoeken en eventueel weg te snijden eer ze kwaadaardig worden.
  • Maria Scheuts

    5 jaar geleden
    Kreta is altijd een dure bestemming geweest en de singletoeslagen zijn er exuberant. Daarom heb ik dit eiland nooit willen bezoeken. En als het op geld aankomt, hebben de Grieken ook geen scrupules. Compassie verdienen zij zeker niet.
  • Vandeputte Patrick

    5 jaar geleden
    David Vlaeminck, er niet aan gedacht dat dit wel eens niet het hotel is dat die meerprijs vraagt? De meeste hebben zelfs meerjarencontracten met touroperators waarin de prijs dat aan het hotel betaald wordt dezelfde blijft gedurende die hele periode. Ik regel alles zelf en als terugkerende gast kreeg ik op een bepaalde plaats zelfs 30% korting vergeleken met vorig jaar. Appartement met alles erop en eraan voor 30 Euro per dag. Touroperators zijn gewoon dieven die veel vragen voor nutteloze zak
  • Tim Claes

    5 jaar geleden
    En waarom zou je, als je al voor alles betaald hebt, begrip moeten hebben voor een hotel dat je in gijzeling neemt? Dit is een probleem tussen de reisorganisator en de hotels. De kosten aan de klanten die al betaald hebben proberen door te rekenen, is crimineel.