Thomas Cook-reizigers keren vervroegd terug uit Tunesië

© REUTERS

Voor een aantal mensen die op reis zijn in Tunesië, zal de vakantie enkele dagen minder lang duren dan gepland. Met één vlucht van Brussels Airlines worden dinsdag vakantiegangers van Thomas Cook teruggevlogen vanuit Djerba en Enfidha, die normaal pas donderdag, vrijdag of zaterdag zouden terugkeren. Dat staat op de website van het Garantiefonds Reizen. De getroffen reizigers kunnen een vergoeding vragen voor de gemiste vakantiedagen.

evdg

Mark De Vriendt, de directeur van het garantiefonds, bevestigt. “We zijn bezig vluchten te consolideren”, zegt hij. Daarbij wordt de terugkeer van vakantiegangers gegroepeerd, zodat vliegtuigen niet met amper passagiers aan boord zouden heen en weer vliegen.

“Onze taak is de mensen te repatriëren”, aldus nog De Vriendt, en daarbij is het mogelijk dat hun vakantie ingekort wordt.

De directeur benadrukt wel dat het garantiefonds ook voor hen zal tussenkomen. “De niet-genoten diensten zullen wij ook vergoeden”, klinkt het. De getroffen mensen zullen daarvoor een claim kunnen indienen op de website van het Garantiefonds Reizen.

Vermoedelijk zullen de komende dagen nog meer Thomas Cook-reizigers vroeger dan gepland naar België terugkeren.

Tegen 6 oktober denkt het Garantiefonds Reizen het overgrote deel gerepatrieerd te hebben van de zowat 13.000 mensen die op reis waren toen vorige dinsdag het financiële onvermogen werd vastgesteld van Thomas Cook België.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen