© AFP

‘Vrouw (51) gaf opdracht om ex-vriend af te persen’

De procureur eist een celstraf van 22 maanden voor een 51-jarige vrouw die drie Maaseikenaars de opdracht zou gegeven hebben haar ex-vriend af te persen. De man had nog 4.000 euro openstaande schuld omdat hij tijdens hun relatie een wagen van de vrouw had overgekocht maar de rekening niet betaalde. De drie mannen, waaronder een Zammouri-broertje, die het werkje uitvoerden, riskeren tussen 18 maanden en twee jaar.

ShDe

Op 11 september van dit jaar kreeg de politie Lanaken-Maasmechelen een oproep van de zoon van het slachtoffer. De onbekende mannen drongen het appartement waar hij met zijn vader woonde binnen en dreigden hem te vermoorden en zijn botten te breken. Ze eisten een bedrag van 1.500 euro. De zoon trok vervolgens met hen naar de bank waar ze onderschept werden door de politie.

Lexus

Volgens de mannen kregen zij de opdracht van de ex-vriendin van het slachtoffer. Zij verkocht hem een Lexus maar kreeg naar eigen zeggen geen cent te zien. Toch beweert zij voor de rechter nooit iemand aangezet te hebben tot afpersing van haar ex. “Zammouri stelde zelf voor om het geld voor haar terug te halen”, aldus haar advocaat. Al is het openbaar ministerie er door telefonieonderzoek toch van overtuigd dat zij de opdracht gaf.

Vonnis volgt op 2 januari.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer