© Herman Ricour

Dominique Deruddere maakt ‘De film van het jaar’

Op dinsdag 27 december 2016 blikt VTM NIEUWS terug op het voorbije jaar met De Film van het Jaar, een eigen jaaroverzicht met de strafste beelden, de belangrijkste nieuwsfeiten en de opvallendste uitspraken van 2016. Na Stijn Coninx (2014) en Jan Verheyen (2015) is nu Dominique Deruddere de regisseur van De Film van het Jaar. Hij blikt terug, samen met hoofdrolspelers van het voorbije jaar.

mal

Dominique Deruddere: “Het is een speciaal jaar. Zoals elk jaar zijn er veel ellendige zaken gebeurd. Met de aanslagen in Brussel was ik toevallig in het land. En Brussel is mijn stad. Het was goed dat ik toen hier was. Dit jaar waren er ook de presidentsverkiezingen. En ik ben ook een Vlaamse regisseur die woont in Los Angeles, in de VS en zit dus nogal dicht op die Amerikaanse verkiezingen. Het lijkt me een heel goede invalshoek om het jaar te bekijken. De president die nu gekozen is, lijkt me ook belangrijk te worden voor de toekomst van de planeet. Helaas moet ik er bij zeggen.”

Vanaf maandag 05/12 stelt Dominique Deruddere op www.vtmnieuws.be en via de VTMNIEUWS-app tien beelden voor die hem van dit jaar zullen bijblijven. De kijkers kunnen online uit die selectie van tien ook hun beeld van het jaar kiezen.

Dominique Deruddere: “Het geheugen van een mens is heel erg kort. Dat merk ik nu wel. Als we praten over het afgelopen jaar of terug kijken naar nieuwsbeelden van het afgelopen jaar. Sommige gebeurtenissen zullen altijd wel bijblijven. Andere lijk je op het einde van het jaar bijna vergeten. De mens heeft toch wel een héél selectief geheugen…”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer