Hollandse Hoogte / Peter Hilz
Volledig scherm
© Hollandse Hoogte / Peter Hilz

Verkooppunten Thomas Cook België failliet: 500 werknemers verliezen wellicht hun job

Er is geen oplossing gevonden om een doorstart te realiseren voor Thomas Cook Retail België. Het bedrijf had tegen vandaag 5 miljoen euro nodig, maar dat geld is dus niet gevonden. Dat bevestigt een vakbondsbron aan HLN. Een faillissement lijkt nu onvermijdelijk; 500 werknemers komen wellicht op straat te staan.

34 reacties

  • Jean-Pierre Vercruysse

    4 jaar geleden
    En waarom de kantoren niet in handen geven van het personeel? In veel gevallen zal dit minder kosten dan opzegvergoedingen.
  • Fons Casteels

    4 jaar geleden
    Als het écht waar is dat de 5 miljoen moest dienen voor de lonen van 3 maanden, dan hadden de vakbonden en directie wel een akkoord gesloten. Voorbeeld: "het personeel gaat akkoord met loonuitstel voor drie maanden, en het bedrijf geeft een attest voor de bank dat de achterstal na drie maanden zal gestort worden". Dat dit niet gebeurd is, betekent dat men het geld nodig had voor heel boze schuldeisers. En dat de schuldenlast dus veel te groot is om te overleven.
  • Etienne Vanhoegaerden

    4 jaar geleden
    Iemand al idéé waar al dat geld naar toe is. Werknemers als eerste uitbetalen met het eerste geld dat er gevonden wordt daarna de passagiers (kleinste deel) en daarna pas de schuldeisers. Waarom op deze mannier schuldeisers hadden de rekening niet zo hoog mogen laten oplopen.
  • leen hanssens

    4 jaar geleden
    Ik hoor het Michel nog zeggen, jobs, jobs, jobs, hij had beter gezegd, werkloos, werkloos. Hij verhuist naar de EU, in België heeft hij er niet veel van terecht gebracht.
  • JAMAL MAHASSINE

    4 jaar geleden
    voor dexia waarborg gaan staan voor 40miljard lijkt geen probleem, voor gebakken lucht,en zonder de burgers te raadplegen, want die gaan dat betalen,