Professor fiscaal recht Michel Maus (VUB)
Volledig scherm
Professor fiscaal recht Michel Maus (VUB) © Photo News

Fiscaal expert Michel Maus: "Afschaffing woonbonus is ook besparingsoperatie"

Dat de nieuwe Vlaamse regering de woonbonus wil uitdoven en ter compensatie de registratierechten van 7 naar 6 procent wil brengen, komt neer op een besparingsoperatie. Dat zegt professor fiscaal recht Michel Maus (VUB). Hij had liever een "rechtvaardiger" alternatief gezien van de woonbonus, zoals een basisvrijstelling op de registratierechten.

14 reacties

  • Jan Baroen

    5 jaar geleden
    Denkt men dat de prijzen van de huizen zullen dalen met de 1% registratieverlaging? Integendeel, makelaars en projectontwikkelaars zullen hier gretig gebruik van maken om de prijzen op te drijven.
  • Dave Florizone

    5 jaar geleden
    Tja, het is terug een maatregel die de gefortuneerden best uitkomt, het zal worden als de vijf voorbije jaren CD&V ziet en keek erna.
  • Peggy Minnaert

    5 jaar geleden
    Hahaha...eerst hebben ze het verlaagd registratierecht 5%) afgeschaft...en nu gaan ze voor alle verkopen 6% rekenen ipv 7% maar wel de woonbonus afschaffen. Wie doen ze daar plezier mee denk je? Juist...de kapitaalkrachtigen....
  • Patricia D'Espeels

    5 jaar geleden
    Het is steeds dezelfde laag van de bevolking dat moet besparen. Uitgemolken zoals koeien en nog droger dan een uitgeperste citroen . Ze hebben geen enkel besef van wat wij allemaal moeten kunnen met ons bescheiden loon. Is gewoon belachelijk ..1 % minder registratierecht tegenover gemiddeld 30.000 euro verlies naargelang de hypotheek. Ik vind geen woorden meer . Triest gewoon triest. En dan hebben we nog geen zicht wat de federale regering zal in het leven roepen om zijn putten te vullen.
  • Albert Van Daele

    5 jaar geleden
    Je moet het maar goed kunnen uitleggen. Denken ze nu werkelijk dat de mensen niet kunnen tellen!!!