© Photo News

Schoofs riskeert drie speeldagen schorsing na rode kaart tegen Club Brugge

KV Mechelen-speler Rob Schoofs pakte tegen Club Brugge een rechtstreekse rode kaart na een stevige charge op Krépin Diatta. Het bondsparket wil de middenvelder schorsen voor drie speeldagen. KV Mechelen aanvaardt het voorstel niet.

thst, tsfn

Na een half uur spelen Achter de Kazerne - het stond toen al 0-1 - ging Rob Schoofs stevig door op de enkel van Diatta. Eerst kwam hij nog weg met geel, maar op aangegeven van de VAR veranderde dat geel in rood.

Het bondsparket vordert een straf van drie speeldagen schorsing en een geldboete van 3.000 euro, maar KV Mechelen gaat daar niet mee akkoord. De zaak komt dinsdagmiddag om 13u45 voor de Geschillencommissie.

Vuurpijl onbestraft

KV kreeg trouwens ook goed nieuws van het bondsparket. Zo wordt de club niet vervolgd voor de vuurpijl in het bezoekersvak tijdens de wedstrijd KV Kortrijk - KV Mechelen op 20 september. Door een reeks incidenten tijdens het vorige seizoen heeft KV een voorwaardelijke straf lopen en riskeerde het door die ene vuurpijl een match achter gesloten deuren te moeten spelen. Het bondsparket besliste echter om de zaak niet op de spits te drijven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

MEER OVER KV Mechelen