Een DSG-automaat in een Volkswagen Arteon.
Volledig scherm
Een DSG-automaat in een Volkswagen Arteon. © VW

“Volkswagen manipuleerde ook via automatische versnellingsbak”

Het Volkswagen-concern heeft niet alleen miljoenen dieselmotoren gemanipuleerd via de uitlaatgassen, maar naar verluidt ook door te sjoemelen met de werking van de automaat. 

18 reacties

  • Erwin Nijs

    5 jaar geleden
    Een andere manier van sjoemelen bij VW is het niet regenereren van de roetfilter (wat extra brandstof vereist) wanneer de brandstoftank minder dan half vol is. De reden hiervoor is waarschijnlijk omdat de officiële testen steeds gebeuren met een kleine, vastgelegde hoeveelheid brandstof in de tank i.p.v. een volle tank.
  • Marc Fabry

    5 jaar geleden
    Om zuinig te rijden moet hij overschakelen naar een HOGERE versnelling en niet zoals hier vermeld word "om de auto in een zo laag mogelijke versnelling te laten rijden"
  • ANTONIO POL

    5 jaar geleden
    Waarom alleen in de VS een schadevergoeding betalen?
  • Vandaele jiji

    5 jaar geleden
    Ik denk dat het erg belangrijk was voor Volkswagen dat ze hun electrisch model lanceerden nog voor dit grote proces begon. Ze proberen goodwill te creeren bij de rechtbank. Maar ze zijn erg zwaar in de fout gegaan en in een rechtvaardige wereld zouden ze hun wagens moeten terugnemen en een andere geven aan de mensen die ze misleid hebben.
  • Stephan Priem

    5 jaar geleden
    Het verbruik op een testbank is sowieso lager dan in het verkeer dus is dit eigenlijk al een foute start om de effectieve uitstoot van een voertuig te meten. De automatische versnellingsbakken van VW en recent die van Peugeot horen wel bij het beste dat huidig wordt aangeboden.