Getty Images
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

Helft Belgen kampt met overgewicht: “We leven in een dikmakende omgeving”

De opmars van overgewicht lijkt niet te stuiten, zo toont de nieuwste Gezondheidsenquête. Ongeveer de helft van de volwassen Belgen heeft een body mass index (BMI) van 25 of meer. Liefst 16 procent is obees. “De strijd tegen obesitas? Wat vierkleurige brochures.”

41 reacties

  • Denise De Meersman

    5 jaar geleden
    Tja de overheid laat de bedrijven het toe dergelijke ongezonde dingen op de markt te brengen. Economie moet elk jaar groeien niet?! Ziekte en kosten nemen er er dan wel bij
  • Alain Stuker

    5 jaar geleden
    Als ze nu eens het kookprogramma njam weghalen. Als je ziet wat ze daar voor vette troep klaarmaken. Ik vind het gewoon schandalig.
  • Geert Vlasschaert

    5 jaar geleden
    En de regering laat dikmakende bedrijven en voeding toe. Als dit nog niet tegenstrijdig is. De mens is nu eenmaal een gemakzuchtig dier en daar wordt gretig ge(mis)bruik van gemaakt!
  • Eddy Reviers

    5 jaar geleden
    Ben het zo beu dat iedereen die een beetje diploma heeft zich zo bemoeid met wat we eten,drinken ,slapen,rijden,verspillen,verwarmen,denken,enz.Hoe dom beschouwen deze mensen toch de modale burger
  • Eduard Dierckx

    5 jaar geleden
    Ik ben dik en op pensioen, voel mij zeer goed en ben niet onder doktershanden, wandelen, fietsen en in de winter gaan ijsberen, en op tijd en stond een goed glas wijn. Genoeg ontspanning voor de hersenen is het geheim.