Een brug in het noordoosten van Taiwan is ingestort en op enkele vissersschepen terechtgekomen.
Volledig scherm
Een brug in het noordoosten van Taiwan is ingestort en op enkele vissersschepen terechtgekomen. © screenshot

Spectaculaire beelden: brug in Taiwan begeeft het, tankwagen stort dieperik in

Een brug in het noordoosten van Taiwan is vandaag ingestort en op enkele vissersboten terechtgekomen. Reddingswerkers zoeken naar overlevenden in de scheepswrakken. Er worden vijf mensen vermist.

8 reacties

  • Wannes Verghist

    5 jaar geleden
    Beste Marc Spandel, Ik stel voor dat u uw cursus gewapend en voorgespannen beton van onder het stof haalt. U zal zien dat een variërende belasting niet altijd leidt tot falen in vermoeiing. Dat is namelijk een van de redenen waarom men beton vaak wordt voorgespannen en niet enkel gewapend. Dat voorspanning zorgt ervoor dat er geen wisselende trek- en drukkrachten optreden.
  • karl van dyck

    5 jaar geleden
    Een betonijzer te weinig en goedkope beton gebruikt , maar wel voor de 100 procent aangerekend. Hen je met de corruptie in zulke landen. Maar geen paniek hier zijn er ook grote firma's die sjoemelen met het op diepte uitgraven en het vullen met beton van werven. I.p.v. 40 cm dik, 20 of 25 dik. Reken maar uit wat men in zijn zakken steekt van het uitgraven, ijzer en beton. Kassa kassa.
  • Danny Govaerts

    5 jaar geleden
    Het middel van de brug begeeft het eerst dus constructie fout . Toch vreemd dat 1 vrachtwagen de brug kan doen breken is die dan nooit goed getest met veel gewicht. Stel dat er meer vracht verkeer die brug gebruikt had het al veel vroeger gebeurd kunnen zijn.
  • Kevin Sarita Ruet

    5 jaar geleden
    Amai da ga iemand voor opdraaie hopelijk goed verzekerd
  • Marc Spandel

    5 jaar geleden
    Achter de oorzaak zoeken is niet moeilijk hoor. Zo te zien hing die brug op met kabels die enkel bevestigd zijn in de middenberm. Normaal toch, dat als er veel zware voertuigen over rijden, het beton voortdurend op en neer 'kwikkeld' (trilt) aan beide zijkanten, waardoor net zoals metaalmoeheid beton- moeheid kan ontstaan, met het huidige gevolg natuurlijk.