N-VA, CD&V en Open Vld stelden de krachtlijnen van het regeerakkoord gisteren voor, maar op de volledige tekst blijft het wachten.
Volledig scherm
N-VA, CD&V en Open Vld stelden de krachtlijnen van het regeerakkoord gisteren voor, maar op de volledige tekst blijft het wachten. © BELGA

Gemor bij Open Vld en CD&V om laat regeerakkoord: “Wie nu congres gewoon laat doorgaan, lacht de leden uit”

De integrale tekst van het Vlaams regeerakkoord werd pas deze middag vrijgegeven, erg kort voor de partijcongressen van N-VA, CD&V en Open Vld waar de leden moeten beslissen over regeringsdeelname. Niet iedereen is dan ook gelukkig met die strakke timing. "Mijn houding is eenvoudig: ik keur geen tekst goed die ik niet gelezen heb", zei Hans Maes, voorzitter van Jong Vld vanmiddag. Ook kandidaat-voorzitter Francesco Vanderjeugd en de CD&V-jongeren sluiten zich daarbij aan. 

201 reacties

  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Het parlement heeft niets meer te beslissen, Frank Van Hevel. Zelfs het regeerakkoord werd volledig dicht geschreven door wat partijvoorzitters en hun secondanten. Volkvertegenwoordigers mogen enkel nog als partijvertegenwoordigers op het knopje duwen volgens de richtlijnen van hun partij. Een functie die toch geautomatiseerd zou kunnen worden.
  • Mady Vermeulen

    5 jaar geleden
    Niet geloven! Ze zijn zélf de oorzaak dat het zolang duurde want ze weren er zelf bij. En welke wet verplicht hen om al meteen een congres te houden?
  • daniel d'hulst

    5 jaar geleden
    5 jaar werken ze al samen en nu hebben ze een regeerakkoord en moeten hun leden dat op een paar uur goedkeuren, wat hebben jullie dan de voorbije jaren gedaan ?
  • Krikke Feyaerts

    5 jaar geleden
    Een dikke merci voor allen die nva en co gestemd hebben , nu komt jullie kracht van verandering.
  • Herman Cohen

    5 jaar geleden
    Is dit regeerakkoord datgene wat de Vlaming vroeg? Hoe zit het met eerlijke belastingen?, hoe zit het met degelijk openbaar vervoer, hoe zit het met de te dure prijzen voor rusthuizen, medicatie en ziekenhuizen, hoe zit het met verdoken belastingen op alles? hoe zit het met de vrijstellingen, subsidies voor zelfstandingen en bedrijven? hoe zit het met werkbaar werk? Niks , niks ,niks . De" Fornuis" rijken krijgen opnieuw meer, de rest mag betalen.Dat is het echte NVA!