Vladimir Poetin voerde strenge regels in, waardoor het moeilijker is om aan alcohol te komen.
Volledig scherm
Vladimir Poetin voerde strenge regels in, waardoor het moeilijker is om aan alcohol te komen. © AP

Russen drinken veel minder alcohol, en dat hebben ze te danken aan Poetin

BuitenlandRussen drinken minder alcohol. Dat blijkt uit een rapport van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Tussen 2003 en 2016 is het alcoholgebruik in Rusland gedaald met 43 procent. President Vladimir Poetin heeft strengere regels ingevoerd, waardoor het moeilijker is aan alcohol te komen. De WHO ziet dit als de belangrijkste reden van de daling.

7 reacties

  • Henri Dederen

    4 jaar geleden
    In de Sovjet periode kon je alcohol kopen van 11 tot 20 uur - maw het sluitingsuur had dus weinig invloed.In zijn vrije tijd had de Rus buiten drinken niets anders om zijn zinnen te verzetten.Ondertussen ,dankzij Poetin, is de levensstandaard serieus toegenomen en heeft men de mogelijkheid om zijn geld aan iets anders dan drank te spenderen. Ook een gezonde levensstijl wordt gepropagandeerd waarop vooral de jeugd inhaakt. Bij ons zie je bij de jeugd net een toename van alcohol en drug gebruik.
  • Frank Daels

    4 jaar geleden
    Een bevriende arts in rusland (een belg trouwens) spreekt dit tegen. Er wordt helemaal niet minder gedronken in Rusland. De alcohol die niet legaal kan verkregen worden, wordt illegaal gestookt en verkocht. Als men enkel de verkoop van 'legale' alcohol als criterium neemt dan zal men inderdaad tot deze conclusie komen....
  • Paul De Mol

    4 jaar geleden
    Poetin is een leider zoals elk land er zich een wenst: verstandig, diplomatisch, weten waar hij naar toe wil, en voldoende doorzetting om dat vol te houden. Maar je moet natuurlijk ook voldoende macht hebben om iets te verwezenlijken. In onze westerse doodzieke "democratieën" ondenkbaar. Daar zorgen machtiger, niet verkozen instanties wel voor.
  • Annette van Driessche

    4 jaar geleden
    die campagne van gorbatjov was omdat hij schrik had dat er niet genoeg voor zichzelf overschoot.
  • Martin Meuris

    4 jaar geleden
    Ze verkopen de vodka in de EU, raar toch he dat er wel geen peren naar ginder mogen.