Getty Images
Volledig scherm
PREMIUM
Getty Images © Getty Images

Eicellen laten invriezen om sociale reden: “Vrouwen moeten niet denken dat ze hiermee een verzekering afsluiten”

Vrouwen krijgen steeds later kinderen, om uiteenlopende redenen. Maar terwijl we op zoek zijn naar de prins op het witte paard, aan onze carrière werken of de wereld ontdekken, tikt de klok wel door. Wie bang is om de babyboot te missen, kan voor ‘social freezing’ opteren. Het invriezen van eicellen om non-medische redenen kan al even, al blijven er onduidelijkheden en misverstanden aan kleven. Fertiliteitsexperten en professoren Michel De Vos en Christophe Blockdeel (UZ Brussel) zetten de feiten op een rij. 

5 reacties

  • Steven Goossens Schenck von Toutenburg

    5 jaar geleden
    Haal al die dingen eens uit de ziekte verzekering! Ik ben heel erg bijziend maar mijn operatie nog contactlenzen, nog bril worden terugbetaald! Maar om de overbevolking nog wat groter te maken is er geld genoeg!
  • Katia Mistianes

    5 jaar geleden
    Er zijn verstandige vrouwen, met een succesvolle carrière op het toppunt, die op een gegeven moment, rond de veertig, zich afvragen: "Waar komen de kindjes vandaan?"
  • Francinne Declerque

    5 jaar geleden
    Biologische tijd kan je niet bevechten, eerst je lichaam folteren door carrière te maken, roken, zuipen en rond vogelen dan plots willen settelen met een rijke prins. Zo werkt de realiteit niet, en al zeker de natuur niet.
  • Harry Aldmann

    5 jaar geleden
    Dit is westerse probleem , de vrouw is vergeten wie zij is . Ze zou beter naar haar lichaam luisteren.
  • Rene Dannau

    5 jaar geleden
    de prins op het witte paard is enkel geverfd en vanbinnen pikzwart meestal een dikke narcist die enkel zichzelf ziet.