Makkelijk en gezond als lunch: Loïc maakt twee soorten toast
LoicVTM-huiskok Loïc Van Impe tovert elke dag zonder al te veel moeite passie op je bord en op je scherm. Vandaag: twee soorten toast.
Ingrediënten:
- 2 rode puntpaprika’s
- 200g edamame bonen
- hazelnootolie
- diepvrieserwten
- 1 sjalot
- verse munt
- platte peterselie
- 1 citroen
- zuurdesembrood
- 1 bol burrata
- 100g verse geitenkaas
- 100g gemarineerde ansjovis
Bereiding:
1. Blaker twee rode puntpaprika’s zwart op een vuur.
2. Haal het vlies van de boontjes.
3. Breng op smaak met peper, zout en hazelnootolie.
4. Laat 10min marineren.
5. Laat de paprika’s 5min verder garen in een kom.
6. Blancheer de erwten 2 à 3min in gezouten water.
7. Prak de erwten met een vork.
8. Snijd een halve sjalot fijn en voeg toe.
9. Snijd wat munt fijn en voeg toe.
10. Werk af met peper, zout en 2el olijfolie.
11. Haal het vel van de paprika’s en snijd ze fijn.
12. Voeg een halve sjalot toe.
13. Werk af met peper, zout en 2el olijfolie.
14. Voeg zeste van citroen toe.
15. Snijd 1el platte peterselie fijn en voeg toe.
16. Strijk het brood in met olijfolie en leg op de grill.
17. Beleg de ene toast met de erwten. Voeg burrata en de edamame bonen toe.
18. Werk de rode toast af met ansjovis en verse geitenkaas.
19. Voeg overal nog wat zeste van citroen toe.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Lidl
Minder vlees eten in 2022? Deze bloemkool-broccoliburger smaakt net zo goed
-
Beter dan een bord of een bowl? ‘Blates’ veroveren onze keukentafels
Trends komen en gaan, maar ‘blates’ zouden weleens blijvers kunnen zijn. De iets diepere borden presenteren gerechten mooier en maken het stukken moeilijker om te smossen. Gloednieuw is het hybride item niet, maar het lijkt wel goed op weg om een vaste waarde in onze keukens te worden. -
3 plantaardige recepten die non-believers overtuigen, volgens Madam Bakster, Karola’s Kitchen en Elisabeth Van Lierop
Deze hele maand loopt in ons land de VeggieChallenge van EVA, die de Belgen meer plantaardig wil doen eten. Op zoek naar inspiratie? Karolien van Karola’s Kitchen, Elisabeth Van Lierop van plantbased.be en Laura Verhulst a.k.a. Madam Bakster delen hun beste tips om lekker plantaardig te koken en een recept dat een must is in je receptenboek. -
-
Mijnenergie
Klopt jouw energiefactuur wel helemaal? En hoe betwist je een te hoge afrekening?
-
“Ik ben in mijn leven altijd op zoek naar goede, betaalbare wijnen”: Sven Ornelis trots op eigen online wijnhandel
In de HLN Original ‘Het Vakantiehuis’ stelt radiopresentator Sven Ornelis zijn appartement in Barcelona voor. De ideale dag van Sven in Spanje draait om rust en culinair genot. En dat laatste vindt de JOE-stem in zijn eigen wijnen. Hij laat Birgit Van Mol meegenieten van de cava die hij zelf zorgvuldig selecteerde voor zijn online wijnhandel. “Deze cava heeft zo’n beetje de ‘biscuit’ van de champagne”, klinkt het. Bekijk hieronder de volledige aflevering. -
Kaneelrollen zijn een hype dankzij Instagram. “Speculoos cream of cookie dough: de toppings maken het visueel aantrekkelijk”
Het is zoetekauwen niet ontgaan: cinnamon rolls of kaneelrolletjes zijn gigantisch in trek. Een paar jaar geleden had nog niemand ervan gehoord, nu zijn er zelfs zaken die uitsluitend het zoete gebakje verkopen, zoals PEAS in Hasselt. PEAS was de allereerste in België en zelfs Europa met een vegan cinnamon roll business. Zaakvoerder Els Berx legt ons uit wat het dessert zo populair maakt. “Ik zou er makkelijk drie na elkaar kunnen opeten.” -
'Erwtenmelk' zou weleens het gezondste alternatief kunnen zijn voor koemelk
-
Lidl
Gezonde balans tijdens de feestdagen: zalm uit de oven met pompelmoessalsa
-
Lidl
Zon op je bord: gegrilde kippenhaasjes met rijst-bonensalade
Wat heb je nodig? (voor 4 personen) 600 g kippenhaasje 1 ui, gesnipperd 2 el geraspte verse gember 1 chilipeper, fijngehakt 1 el garam masala sap van 1/2 limoen 2 el sojasaus olijfolie peper en zout Voor de rijstsalade: 1 rode ui, gesnipperd 200 g verse ananas, in blokjes 200 g witte rijst 200 g rode kidneybonen, gespoeld, uitgelekt 3 el fijngehakte munt -
Jobat
Hoeveel werknemers krijgen maaltijdcheques? En wie mag op een dertiende maand of smartphone van het werk rekenen?
De werkende Belg kan op steeds meer extraatjes rekenen: de voorbije vijf jaar is het gemiddeld aantal extralegale voordelen met 10 procent toegenomen. Om welke voordelen gaat het precies (en welke zijn aan een terugval bezig)? Welke rol spelen je functie, statuut, opleiding en de sector waarin je werkt? En wat met de verschillen tussen man en vrouw? Jobat.be zocht het uit. -
Feest in een glas! Speciaal voor NINA creëert barman Philip 3 verfijnde (en simpele!) cocktails om het eindejaar te vieren
0 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageer