Toekomstig minister-president Jan Jambon (N-VA) presenteerde gisteren zijn regeerakkoord.
Volledig scherm
Toekomstig minister-president Jan Jambon (N-VA) presenteerde gisteren zijn regeerakkoord. © BELGA

Lees hier het integrale Vlaamse regeerakkoord: Jambon I maakt komaf met ambtenarenstatuut en stookolieketels

De nieuwe Vlaamse regering heeft haar regeerakkoord officieel vrijgegeven. Jambon I voorziet onder meer in een strenger inburgeringsbeleid en in de afbouw van het ambtenarenstatuut. Daarnaast komt er een verbod op stookolieketels vanaf 2021 en moet de nieuwswebsite van de VRT zich voortaan enkel focussen op een audiovisueel aanbod. Het zijn enkele van de opvallende punten in het 300 pagina’s dikke regeerakkoord.

289 reacties

  • Lucien Mertens

    5 jaar geleden
    En wie wordt alweer slachtoffer bij hun stookoliemania?! De oudjes die met hun lachwekkend pensioentje al die veranderingen niet meer kunnen betalen.
  • Dirk Thyssen

    5 jaar geleden
    De natte droom van De N-VA kan eindelijk waargemaakt worden : het volledig afbouwen van de sociale verworvenheden van de gewone werkman . Voor degenen die het toejuichen dat het ambtenaren statuut afgebouwd wordt , dat zij eens nadenken hoeveel zij daar beter gaan van worden ,nul zero zipp.De volgende die aan de beurt zullen zijn gaan de andere werknemers zijn , er valt niet te juichen . Binnen vier a vijf jaar zal men pas zien welke ravage men onder de sociale zekerheid men aangericht heeft.
  • Jan peeters

    5 jaar geleden
    Laat me niet lachen, welke jonge bouwer neemt nu nog een stookolieketel??? En dàt noemen ze een milieumaatregel?????? Nu gaat het weer een ronde ambtenaren pesten worden, zijn zij nu aan de beurt? De afbraak gaat verder, daarom ook geen cijfers, wat een zielige vertoning......
  • eduard janssens

    5 jaar geleden
    Marc Baeyens; dat geloof je toch zelf niet !!!
  • Eddy Michiels

    5 jaar geleden
    Toch raar Dirk Verschoore dat de meeste ambtenaren hun postje te danken hebben aan hun burgemeester. Ik noem niet Geraardsbergen, Brakel, .... En op 52 jaar met pensioen, niet omdat ze zich doodgewerkt hebben maar omdat ze zich vervelen en de dagen zo lang duren. Ge kunt toch geen 3 kerr op je dag je volledige krant lezen, dixit een ambtenaar op de trein.