Bart De Wever, Elio Di Rupo en Paul Magnette bij een ontmoeting in het kader van de federale formatie van 2014.
Volledig scherm
PREMIUM
Bart De Wever, Elio Di Rupo en Paul Magnette bij een ontmoeting in het kader van de federale formatie van 2014. © photo_news

Na Vlaamse euforie wacht federale miserie

Nu de Zweedse puzzel gelegd is, kan er eindelijk verder aan de federale puzzel worden gewerkt. Daar staat N-VA voor een catch 22: besturen met de PS, de baarlijke duivel, of oppositie voeren naast een versterkt Vlaams Belang dat stevig de gaspedaal induwt?

37 reacties

  • Marnix laureyns

    5 jaar geleden
    Ik heb al gelezen. 1 Brusselse regering. 1 Waalse regering. 1 Waalse gemeenschapsregering. 1 Vlaamse regering. Denk dat federaal een LUXE wordt.
  • Theo Collewaert

    5 jaar geleden
    Vlaamse euforie zal niet lang duren. Wanneer de cijfers op tafel komen is het al van dat. NVA gaat besturen zoals in de tijd van Woeste. We hebben gezien tot wat dit heeft geleid.
  • Steve Wildemeersch

    5 jaar geleden
    Ik vrees dat het niet aan Di Rupo ligt maar eerder aan Magnette zal liggen... En eigenlijk klopt het wat Jambon zegt... Als er voor een akkoord verschillende breekpunten overboord dienen te worden gegooid en bij confederalisme maar 1 lijkt het mij logisch wat moet gebeuren ... verschillende landsdelen die deelstaat worden van België waar onze Koning heerst lijkt mij nu toch niet zo heel erg onoverkomelijk tenzij er een partij wilt profiteren want dat zal dan natuurlijk niet meer lukken...
  • philippe quinart

    5 jaar geleden
    En de kiezer hij stemde en moest dan vaststellen dat zijn stem tot niets diende.
  • Pat Debal

    5 jaar geleden
    Dat zou het beste zijn zonder N-VA de postjes pakkers eruit