© REUTERS

CHAMPIONS LEAGUE. PSG en Man City zegevieren, record voor Ronaldo, Atalanta en Castagne buigen in slotseconden

Atalanta is er donderdagavond in Milaan niet in geslaagd zijn eerste Champions League-punt te veroveren. De Italiaanse ploeg van Rode Duivel Timothy Castagne verspeelde op de tweede speeldag in groep C een gelijkspel tegen Shakhtar Donetsk door een doelpunt diep in de blessuretijd. Atalanta verloor met 1-2.

Vincent Van Genechten

Het stadion van de ploeg uit Bergamo voldoet niet aan de strenge Champions League-normen, waardoor uitgeweken moest worden naar San Siro in Milaan. In een gelijkopgaande partij kreeg Atalanta in minuut 18 de eerste grote kans om te scoren. Na een knappe infiltratie werd Ilicic onderuit gehaald in de zestien, maar de Sloveense spits trapte de strafschop tegen de Shakhtar-doelman. Tien minuten later was het eerste Champions League-doelpunt van Atalanta wel een feit. Zapata (28.) brak met een rake kopbal de ban en gaat de geschiedenisboeken in. Nog voor de pauze herstelden de Oekraïners het evenwicht. Moraes (41.) werd door de buitenspelval geloodst, omspeelde de Italiaanse doelman en duwde de 1-1 binnen. De tweede helft had weinig om het lijf. Beide ploegen leken vrede genomen te hebben met een gelijkspel, tot invaller Solomon (90.+5) in de slotseconden op de counter een glijdende Castagne ontweek en de winnende 1-2 scoorde.

Atalanta blijft zo met lege handen achter. Na de zware nederlaag op de openingsspeeldag bij Dinamo Zagreb (4-0) staan Castagne en co. helemaal onderaan in groep C met 0 op 6. Shakthar opent zijn rekening. Later op de avond ontvangt groepsfavoriet Manchester City nog de Kroaten uit Zagreb.

© AFP

PSG en Man City winnen

Paris Saint-Germain heeft dinsdagavond ook zijn tweede Champions League-wedstrijd in groep A gewonnen. De Franse landskampioen zette Galatasaray in de Turkse heksenketel opzij met 0-1. Club Brugge is daardoor voorlopig tweede in de poule.

Na het puntenverlies van Real Madrid tegen Club Brugge eerder op de avond kon PSG, dat de Koninklijke op de openingsspeeldag over de knie legde met 3-0, al een optie nemen op de knock-outfase van het kampioenenbal. Dan moesten de manschappen van Thomas Tuchel in Istanboel wel zien te winnen van Galatasaray. Met Thomas Meunier in de basis domineerden de Fransen, maar pas in de tweede helft brak Mauro Icardi (52.) van dichtbij de ban. PSG kreeg nog kansen, maar liet na de score verder uit te diepen. De leiding in groep A is met 6 op 6 stevig in Franse handen. Club Brugge (2 ptn) is de verrassend tweede, voor Real Madrid en Galatasaray (elk 1 ptn).

In groep B stond Bayern München, dat zich met een thuismatch tegen Rode Ster (3-0 winst) opwarmde in het kampioenenbal, voor de lastige verplaatsing naar het Tottenham Hotspur Stadium in Londen. De Spurs waren na het gelijkspel bij Olympiakos gebrand op een eerste Champions League-overwinning dit seizoen. Het centrale duo Jan Vertonghen en Toby Alderweireld zag hoe Son (12.) vroeg balverlies van de “Rekordmeister” genadeloos afstrafte. Bayern liet het niet aan zijn hart komen en ging via Kimmich (15.), Lewandowski (45.) en Gnabry (53. en 55.) op en over de Spurs. Kane (61.) milderde vanaf de stip nog tot 2-4, maar Tottenham moest de kelk alsnog tot de bodem ledigen. Gnabry (83. en 88.) en Lewandowski bracht de Londenaars het schaamrood op de wangen. Bayern (6 ptn) voert de stand aan. Rode Ster, dat Olympiakos vloerde met 3-1, is tweede met drie punten. Olympiakos en Tottenham (elk 1 pt) sluiten de rij.

Zonder de geblesseerde Kevin De Bruyne toonde Manchester City zich in poule C met 2-0 de betere van Dinamo Zagreb. De Citizens waren voor eigen publiek heer en meester, maar konden de match pas in de slotminuten helemaal doodmaken. Sterling (66.) bezorgde City de 1-0, invaller Foden (90.+5) verzekerde de 6 op 6. Zagreb en Shakhtar (3 ptn) volgen, het Atalanta van Timothy Castagne wacht in zijn eerste Champions League-campagne nog op punten.

© REUTERS

Record voor Ronaldo

Nadat Atlético Madrid en Juventus elkaar op de openingsspeeldag in groep D van de Champions League in evenwicht hadden gehouden, knoopten beide topclubs dinsdagavond aan met hun eerste overwinning. De Madrilenen gingen met 0-2 winnen op het veld van Lokomotiv Moskou. De Oude Dame hield de drie punten thuis tegen Bayer Leverkusen (3-0).

Atlético deelde op Russische grond de lakens uit, maar kon pas in de tweede helft op voorsprong klimmen. Onder meer Diego Costa miste onbegrijpelijk. Wonderkind Joao Felix (48.) slaagde er in twee tijden wel in om de 0-2 op het scorebord te zetten en wordt zo de jongste doelpuntenmaker ooit in het kampioenenbal. Thomas Partey (58.) stelde de overwinning in Moskou veilig.

Ook Juventus had weinig moeite met Leverkusen, dat geen enkel schot tussen de palen wist te produceren. Higuain (17.), Bernardeschi (61.) en Ronaldo (88.) legden de Duitsers over de knie. “CR7” maakte een doelpunt in zijn veertiende opeenvolgende Champions League-campagne en doet zo even goed als Raul en Messi.

Juventus en Atlético delen met 4 punten de leiding in groep D, voor Lokomotiv Moskou (3) en het puntenloze Bayer Leverkusen. Op de volgende speeldag ontvangt Bayer de Madrilenen. De Oude Dame zakt af naar de Russische hoofdstad.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer