Russell Bucklew werd veroordeeld voor het doden van een liefdesrivaal en het ontvoeren en verkrachten van zijn ex-vriendin.
Volledig scherm
Russell Bucklew werd veroordeeld voor het doden van een liefdesrivaal en het ontvoeren en verkrachten van zijn ex-vriendin. © AFP

Missouri executeert moordenaar ondanks controverse

In de Amerikaanse staat Missouri is vandaag een man geëxecuteerd die in 1996 de nieuwe geliefde van zijn ex-vriendin vermoordde. De 51-jarige Russell Bucklew werd met een dodelijke injectie om het leven gebracht, ondanks zijn verzoek een andere methode te gebruiken in verband met een zeldzame aandoening die hij had.

12 reacties

  • Luc Van Hauwermeiren

    5 jaar geleden
    Als men dat hier ook zou doen,waren er al talloze onschuldige slachtoffers minder gevallen.
  • Karel VANACKERE

    5 jaar geleden
    Jean Wachtelaer, wees gerust, ik zit al een tijdje op tram 6... voorts mag het duidelijk zijn dat barbaarse opvattingen bij alle leeftijden blijven woekeren...
  • Armand Wuyts

    5 jaar geleden
    De wachttijd van 20 jaar is veel erger dan de uitvoering!
  • J. VAN SCHUERBEECK

    5 jaar geleden
    Ik heb niks tegen de doodstraf. Ze zou echter snel na het vonnis moeten uitgevoerd worden. Jarenlang wachten op je dood, dat is onmenselijk.
  • Jean Wachtelaer

    5 jaar geleden
    Beste (jonge) Karel VANACKERE. Ik weet niet wie jou die zever (want dat is het) over de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens heeft ingeblazen en wààr dit gebeurd is. Het is eerder de Universele Verklaring van de Rechten van de CRIMINELE Mens. Ik ben voor de wederinvoering van de doodstraf. Maar niet door de guillotine doch door ophanging. kWil zelfs een paar keer per jaar onbezoldigd als hangman/beul fungeren. De doodstraf voorkomt recidieve.