Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Wie verdient meer dan 3.100 euro per maand?

SalarisHet mediaanloon in ons land ligt rond de 3.100 euro, dat weten we uit cijfers van Statbel (3.053 euro, cijfers 2016) en de laatste gegevens uit ons Salariskompas (3.100, cijfers feb 2019). Dit betekent dat ongeveer 50% van de werknemers daar boven of onder zit. We bekeken even nader welke beroepen dan het interessantst zijn als je méér wil verdienen.

84 reacties

  • Anoniem

    4 jaar geleden
    En dan komen de meesten vertellen dat de loonwagen een deel van 't loon is en dit met netto lonen van plus 2400€ en daar wringt de schoen.Loonwagens zijn hele-maal geen deel van 't loon(moest men u 1400€ hebben ok),ze zijn wel een systeem om de SZ te omzeilen incluis belastingen en de grootste winnaar is de werkgever, het komt voor hem goedkoper uit dan de pensioenkas te vullen ,maar niet komen zagen in x jaren dat er nog eens 2 jaar langer moet gewerkt en dat pensioen onder-maats is .
  • Hans Schoen

    4 jaar geleden
    Stel je voor dat iedereen hetzelfde zou verdienen? Dan zouden ze hun topjobke niet willen ruilen met de gewone werkmens! Hoeveel mensen moeten er niet elke dag weer tegen hun zin werken voor een flutloon zonder vooruitgang? Iedereen moet werken om te kunnen leven. De een al harder en vuiler dan de ander. Mooi verdeelt is het bijlange niet! De gewone man lost nog dikwijls zelf de problemen op! De grootverdieners zoeken meestal de juiste persoon om iets op te lossen. Ik spreek uit jaren ervaring!
  • René Verhoeven

    4 jaar geleden
    Ik verdien mooi mijn boterham, vooral door in volcontinu te werken, maar wat ik per maand verdien, verdient mijn broer als aannemer per week, hij doet er wel meer uren voor natuurlijk, maar niet meer dan het dubbele van mij en al zeker niet snachts. Dus wie veel wilt verdienen werkt best zelfstandig, dan is het mogelijk, als werkmens wordt je steeds gepluimd door de staat omdat alles gekend is.
  • Kelly Verlinden

    4 jaar geleden
    Stop met altijd bruto bedragen op te noemen, zeg liever de netto bedragen en je valt achterover. Bruto is het makkelijk om +3100 Euro te verdienen.
  • Jean Van den Bosch

    4 jaar geleden
    zoals reeds eerder gezegd door Ghijs Elvan, het is de schaarste die je loonschaal bepaald. Dat is inderdaad zeer correct, in "echte" "niche" beroepen verdien je goed je kost, maar dan MOET je altijd beschikbaar zijn. Dan heb je ook geen familiaal leven meer, in mijn laatste job heb ik gewoon mijn ontslag ingediend. DE dag erop had ik een andere en vooral betere job