Twee voertuigen in brand gestoken op braakliggend terrein in Anderlecht

© Photo News

Onbekenden hebben woensdagochtend brand gesticht aan twee voertuigen op een braakliggend terrein in Anderlecht. Dat meldt de lokale politie Brussel Zuid (Anderlecht/Sint-Gillis/Vorst). Er vielen geen gewonden, maar een werfcontainer op het terrein vatte ook vuur en een tiental mensen moesten daarom uit de container geëvacueerd worden. De politie pakte na de feiten een persoon op, maar die bleek niets te maken te hebben met de brandstichting.

evdg

De brand op het terrein in de Goederenstraat, vlakbij het treinstation Brussel Zuid, brak omstreeks 07.30 uur uit en veroorzaakte een grote rookpluim.

De brandweer was snel ter plaatse, maar de twee voertuigen waar brand aan was gesticht, brandden grotendeels uit. Het ging om een Citroën Berlingo en een voormalige bus van De Lijn of de MIVB. Beide voertuigen waren op het terrein achtergelaten, aldus de politie.

Kort na de brand pakte de politie een mogelijke verdachte op, een man die illegaal in het land bleek te verblijven. Maar hij bleek uiteindelijk niets met de brandstichting te maken te hebben.

Het onderzoek naar de daders gaat voort.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen