Wolvin Naya werd vermoedelijk gedood door professionelen.
Volledig scherm
Wolvin Naya werd vermoedelijk gedood door professionelen. © Natuurpunt

“Niet uitgesloten dat vierde wolf nog aanwezig is in Limburg"

Welkom Wolf is er niet zeker van dat de vierde wolf waarvan in het voorjaar sporen werden gevonden in Limburg ons land is doorgetrokken. Afgevaardigd bestuurder Jan Loos zegt dat er sindsdien regelmatig waarnemingen binnenkomen van mensen die een wolf denken te hebben gezien, onder meer gisteren nog.

21 reacties

  • Stefan VAN AELST

    5 jaar geleden
    @ Frans Dedokker: u hoopt op meer wolven en minder mensen. Vermoedelijk bedoelt u: er moeten minder mensen zijn, als ikzelf daar maar niet toe behoor!? Ik zou zeggen: geef het voorbeeld, maak plaats voor de wolf en verwijder u vd wereld. Als 1000-en gelijkgestemden uw voorbeeld volgen en nadien al hun leegstaande huizen afgebroken worden, ontstaat er weer ruimte voor de natuur. Maar dat ziet u waarschijnlijk al minder zitten?...
  • Patrick Jacob

    5 jaar geleden
    Wie geloofd die van de hubertusvereeniging?? hoe naief..... Bescherm de wolf maar bescherm ook de vos zoals in Luxemburg waar dat prima werkt en de natuur er nu veel beter is. maw stop met die onnozelaars en hun geweertjes die alles liever kapot maken.
  • Jane Vtr

    5 jaar geleden
    Voor de mensen die zich afvragen waar deze wolven vandaan komen: gezien er vorig jaar 300 welpen in het wild in Duitsland alleen al zijn geboren, is het niet zo raar dat deze ook een territorium zoeken... Het is reeds duidelijk weerlegd dat deze wolven uitgezet zijn, dat is ook verschenen in het jachtmagazine van de hubertusvereniging.
  • JEAN-PIERRE DE BELDER

    5 jaar geleden
    Een schaap verliezen is nooit plezant, maar er zijn nu voldoende financiële compensaties in Vlaanderen en ook nog zeer betrouwbare afsluitingen die goedkoop in samenwerking met natuurbeschermers kunnen geplaatst worden) en dan ook nog sterke Spaanse, Corsicaanse, Italiaanse en Hongaarse grote hondenrassen ter beschikking , die speciaal gekweekt en getraind worden tegen wolven en inbrekers, dan hebben boeren weinig reden tot klagen. De wolf doodt niet voor het plezier, de mens wel !!
  • Jef Vanderpol

    5 jaar geleden
    Ik wil niet dat mijn belastingsgeld wordt gebruikt voor subsidies om een hek te zetten tegen de wolven. Ik krijg ook geen subsidies om mijn zijdehoenen en cochins te beschermen tegen vossen. Ik er 10 in totaal lopen en de omtrek van hun ren is 46 meter (20 op 3 meter). Daar zou ik een omheining van 1.80 meter hoog moeten zetten, waarvan de laatste 40 cm 30 graden naar buiten moet geplooid worden en dan moet er rond de omheining nog tegels van 40 cm geplaatst worden.Ik krijg daar geen geld voor.