Zoet en hartig: Loïc maakt pasta carbonara en amandel koekjes
VTM-huiskok Loïc Van Impe tovert elke dag zonder al te veel moeite passie op je bord en op je scherm. Vandaag: pasta carbonara en amandel koekjes.
INGREDIËNTEN
3 eieren
330g amandelmeel
220g poedersuiker
220g maïszetmeel
7g bakpoeder
1 appelsien
250g linguini
500g champignons
2 sjalotten
4 tenen knoflook
2el parmezaanse kaas
2el pecorino
1el zwarte peperbolletjes
peterselie
KOEKJES
2 eieren
330g amandelmeel
220g poedersuiker
7g bakpoeder
1 appelsien
PASTA CARBONARA
250g linguini
500g champignons
2 sjalotten
4 tenen knoflook
3 eieren
2el parmezaanse kaas
2el pecorino
1el zwarte peperbolletjes
peterselie
BEREIDING
1. Scheid 2 eieren. Klop de eiwitten op.
2. Maal 330g amandelen tot amandelmeel.
3. Voeg 110g poedersuiker en 110g maïszetmeel toe.
4. Kruid af met een snuf zout.
5. Voeg 7g bakpoeder toe.
6. Meng de droge en de natte ingrediënten.
7. Voeg zeste en sap van appelsien toe.
8. Rol het deeg in bolletjes en haal door het mengsel van suiker en meel.
9. Zet 20min in de oven op 150°C.
10. Breek de champignons en bak ze aan in olijfolie.
11. Kook 250g linguine in gezouten water.
12. Snijd 2 sjalotten en 4 tenen look fijn en voeg toe aan de champignons.
13. Kruid af met zout.
14. Neem 2 eidooiers en een volledig ei.
15. Doe 1el zwarte peperbolletjes in de vijzel en maal fijn.
16. Voeg peper toe aan de eieren.
17. Voeg 2el parmezaanse kaas en 2el pecorino toe.
18. Voeg de pasta toe aan de groenten. Voeg 1 pollepel pastawater toe.
19. Meng wat pastawater met het eimengsel.
20. Voeg toe aan de pasta.
21. Werk af met peterselie en vers gemalen peper en kaas.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
“De zee is onze achtertuin.” 3 topgerechten uit het nieuwe kookboek van de Zeeuwse BlendBrothers
-
Lidl
De ultieme kerstklassieker om samen van te genieten: gevulde kalkoen
Dat kalkoen op het kerstmenu thuishoort, is een traditie die we graag in ere houden. Gevuld met krokante pancetta, champignons en geurige kruiden is dit een smakelijk én dankbaar hoofdgerecht. Net zoals we weer mooie momenten aan tafel beleven met wie we graag zien, genieten we ook samen van een rijkelijke maaltijd. -
Lidl
Lunchtip: kleurrijke groentenbowl met vegan nuggets
Vervang de klassieke kipnuggets eens door hun plantaardige variant – evenveel smaak, beter voor de planeet. Werk af met verschillende kleurrijke groenten, van spinazie tot wortelen, voor een bowl vol kleur en een instant vitaminebommetje om die laatste winterweken door te komen. -
-
Wel de smaak, niet de tranen: ‘Sunions’ zijn de allereerste uien op aarde waarvan je niet moet huilen
-
Het beste van twee werelden: de ginsecco is de perfecte cocktail voor de feestdagen
Hou je ervan om op tijd en stond te proosten, maar vind je het moeilijk om één drankje te kiezen? Voor eeuwige twijfelaars (en levensgenieters) is er de ultieme oplossing: de ginsecco. De champagnecocktail bewijst dat het mengen van klassiekers een verrassend smakelijk resultaat oplevert. Classy én poepsimpel. -
Lidl
Gezonde balans tijdens de feestdagen: zalm uit de oven met pompelmoessalsa
Tussen alle kroketjes, stoofpotjes, glazen cava en smeuïge desserts door, smaakt een lichte, gezonde maaltijd des te meer. Met dit recept heb je bovendien weinig werk: kruid en rooster de zalm, en maak er een frisse pompelmoessalsa bij, boordevol vitamine C. -
HLN Shop
Ga voor schoonheid én degelijkheid: in vijf stappen naar jouw ideale e-bike
-
Van gevlochten brood tot macaroni met een twist: 3 gerechten met (véél) kaas in de hoofdrol
-
Beter dan een bord of een bowl? ‘Blates’ veroveren onze keukentafels
Trends komen en gaan, maar ‘blates’ zouden weleens blijvers kunnen zijn. De iets diepere borden presenteren gerechten mooier en maken het stukken moeilijker om te smossen. Gloednieuw is het hybride item niet, maar het lijkt wel goed op weg om een vaste waarde in onze keukens te worden. -
PREMIUM
“Als ik wat extra maak, weet ik zeker dat ze geen fastfood eet”: drie mama's blijven met liefde koken voor hun volwassen kinderen
-
Jobat
Hoe herken je een toxische baas en wat doe je ertegen? “Hij zal altijd druk bezig lijken, maar toch ook micromanagen”
3 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageerPeter-Jan Wintein
Pieter Agneessens
Peter Debrouwer