Direct naar artikelinhoud
VRT

Maïté Piessen verdwijnt als nieuwslezeres nu haar man minister wordt

Maïté Piessen.Beeld © VRT - Joost Joossen

Nieuwslezeres Maïté Piessen zal voorlopig niet meer op Radio 1 te horen zijn. Piessen is de vrouw van kersvers minister van Media Benjamin Dalle (CD&V) wat volgens de hoofdredactie van de nieuwsdienst moeilijk te combineren valt met haar rol als nieuwslezer. 

Benjamin Dalle – kersvers minister van Brussel, Media en Jeugd – mag voor de meeste mensen dan een nobele onbekende zijn, de naam van zijn vrouw Maïté Piessen doet wel een belletje rinkelen. Piessen werkt al negen jaar als journaliste op de nieuwsdienst en is tegenwoordig aan de slag als nieuwslezer op Radio 1. 

Dat botst met de nieuwe functie van haar man. Het zou er toe kunnen leiden dat Piessen op gegeven moment verslag moet uitbrengen over de bezigheden van haar man. En dat ligt gevoelig. “De hoofdredactie beseft dat de rol van Maïté als nieuwslezer in deze omstandigheden moeilijk ligt”, klinkt het bij de VRT.  Om dat te vermijden zal Piessen onmiddellijk veranderen van rol binnen de nieuwsdienst. “We zijn daarover met haar in overleg.” 

Dat Dalle als minister van Media voogdijminister wordt van de VRT speelt geen rol bij deze beslissing. Ook indien Dalle een andere ministerportefeuille in de wacht had weten te slepen zou dat moeilijk te verenigen zijn met de professionele bezigheden van zijn vrouw. 

Benjamin Dalle (CD&V) legt zijn eed af.Beeld Photo News