BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Compromis in de maak over plaatsverdeling in Vlaams parlement?

Er komt misschien een einde aan de aanslepende discussie over de plaatsverdeling in het Vlaams parlement. Volgens Belga zouden Vlaams Belang en PVDA in een compromisvoorstel naast elkaar gezet worden. Het voorstel is nog niet goedgekeurd. Vrijdag debatteert het parlement dus nog gewoon volgens de huidige plaatsverdeling.

23 reacties

  • Leonarda Van Opbroecke

    5 jaar geleden
    Beter een compromis om de smartphone uit te zetten. Je wordt er mottig. Geen interesse wat zich afspeelt, onbeschoft en respectloos.
  • Jan Claes

    5 jaar geleden
    In een vergadering of debat is het wel degelijk belangrijk op welke plaats je zit. Aangezien je als meerderheid "aangevallen" zal worden en verantwoording moet afleggen tov de oppositie is het belangrijk dat je in het midden zit.Op deze manier zit je nooit helemaal aan de overzijde van de tafel/zaal en kan je beter zien tegen wie je spreekt.
  • Piet Van Buggenhout

    5 jaar geleden
    Wat een zever! Er zijn altijd zoveel afwezigen dat er helemaal geen probleem is. De gewone man lost dat anders op: als die bijvoorbeeld in een klein dorp naar een begrafenis gaat en de kerk is vol, dan krijgt wie slecht te been een zitplaats en de anderen blijven achteraan of opzij gewoon staan. Kunnen ze zelfs dat niet?
  • Eddy De Coninck

    5 jaar geleden
    Het niveau van onze pilitiekers is hiermee aangetoond. Daarvoor betalen wij en laten wij onze mooie regio stuk maken. Een stelletje kinderachtige onbekwamen hebben wij als politici. Arm Vlaanderen en bedrogen Vlamingen.
  • Patrik Boons

    5 jaar geleden
    Geen paniek, met de afschaffing van de woonbonus voor de werkende Vlaming, is er straks geld genoeg. Zodat men zich kan blijven amuseren in alle parlementen. Is er al discussie geweest welk merk koffie men gaat bestellen voor de kantine? Als men samen aankoop doet met alle parlementen kan er een ferme besparing gedaan worden!! Schrijf die alvast bij de begroting!!! Top!!!!