BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Ontslagen personeel Thomas Cook gevraagd om zich beschikbaar te houden: “Overnemer zal kunnen shoppen”

De curatoren van Thomas Cook Retail België vragen tot eind volgende week tijd om een toekomstplan uit te werken voor het gisteren failliet verklaarde bedrijf. Dat is meegedeeld op een personeelsvergadering in Gent. Aan de 501 werknemers - onder wie zowat 150 uit Brussel en Wallonië - wordt gevraagd om zich beschikbaar te houden, ondanks hun ontslag. 

4 reacties

  • Marc Van Loo

    5 jaar geleden
    Geef die mensen toch geen hoop..zelfs de winkels zijn al allemaal dicht en de website van neckermann is offline gehaald..zegt genoeg volgens mij. Als er kandidaat overnemers zouden zijn zouden ze dit nog wel "open" gehouden hebben.
  • Henri Jordens

    5 jaar geleden
    @Stefan U. Zou vertrekken op 26 september. Wij hebben totaal niets gehoord van Neckermann dat ze in faling gingen en de reis geannuleerd was. Enkel via de krant wisten we over een mogelijke faling Gelukkig kregen we via twee medewerksters aan de receptie de raad om niet te vertrekken. Ook begin dit jaar werden we in Portugal door dezelfde reisorganisatie volledig in de steek gelaten met ons probleem om terug te keren na een overleiden van een familielid. Hun noodnummer was volledig onbereikbaar
  • Stefan Uytterhoeven

    5 jaar geleden
    Lopende zaken afhandelen? 22 september heeft iemand van Thomas cook ons komen zeggen dat hij ninja's wist. Dat hij de betaalde excursies niet kon terugbetalen. Sindsdien niet meer gezien. Kan aannemen dat die mensen geen zin meer hebben, maar dan moet er niet verklaard worden dat de klanten op de hoogte gehouden worden. Wij weten gewoon van niets. Totaal niets!
  • Henri Jordens

    5 jaar geleden
    Zoals Mercantile in Antwerpen ooit. Heropstart door andere ondernemer maar .... minder loon, minder sociale voordelen en met een veel kleinere groep. Wel één verschil, toen was ander werk vinden nog heel eenvoudig. Je had hoogstens na één week zoeken reeds ander werk gevonden.