Jos D'Haese (PVDA), Bjorn Rzoska (Groen) en Conner Rousseau (sp.a).
Volledig scherm
Jos D'Haese (PVDA), Bjorn Rzoska (Groen) en Conner Rousseau (sp.a). © BELGA

Oppositie wil debat over regeerakkoord uitstellen: “Geen begrotingscijfers? Geen debat”

Het Vlaams parlement moet vrijdag stemmen over het vertrouwen in de Vlaamse regering. Eén probleem: het moet dat zonder cijferwerk doen. Pas volgende week worden de begrotingstabellen verwacht. “Hallucinant” klinkt het bij de oppositie. Sp.a, Groen en Vlaams Belang hebben kersvers parlementsvoorzitter Liesbeth Homans (N-VA) gevraagd om het debat over het Vlaams regeerakkoord van vrijdag uit te stellen als het parlement de begrotingstabellen voor die tijd niet te zien krijgt. “Om het debat volwaardig te kunnen voeren, mét cijfers”.

92 reacties

  • Lore Kluwer

    5 jaar geleden
    Aan alle politici die nu verontwaardigd reageren op Jambons spelletje Angry Brids: zeg liever eens hoe vaak jullie al afwezig zijn geweest in het parlement, terwijl jullie werden doorbetaald, of hoe vaak jullie op jullie iPhone of MacBook zaten te tokkelen in het parlement. Op de foto van de drie linkse fractieleiders in dit artikel op HLN is bijvoorbeeld duidelijk te zien hoe die van sp.a met zijn gsm bezig is.
  • jonas schauvliege

    5 jaar geleden
    binnen hat half jaar valt deze regering
  • Mark Vrijdaghs

    5 jaar geleden
    De oppositie heeft gelijk. Je tekent geen blanco cheque. Zelfs Homans is het daarmee eens.
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Een nieuwe slogan dringt zich op : “Wat we zelf doen wordt toch betaald door onze Vlaamse knechtjes of ze dit nu willen of niet.
  • Nicca Vermeirsch

    5 jaar geleden
    Terecht natuurlijk. Arrogantie moet afgestraft worden !