Greta Thunberg bij een klimaatprotest aan het Witte Huis vorige maand.
Volledig scherm
Greta Thunberg bij een klimaatprotest aan het Witte Huis vorige maand. © AFP

Greta Thunberg woont klimaatstaking in Iowa City bij

Na New York en Montreal heeft Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg aangekondigd dat ze vandaag zal demonstreren in Iowa City, in het hart van de Amerikaanse Midwest.

14 reacties

  • Marco Maerten

    5 jaar geleden
    De weinig opbouwende reacties hieronder terzijde,steun ik haar acties en al de anderen die tot actie overgaan.We zitten in een overgangsfase van het economisch dogmadenken enerzijds(zie hieronder reacties) en naar een terug leefbaardere planeet door middel van innovatie en milieugerichte consumentengedrag.Ik sta blijkbaar al 40jaar voor op de rest zoals Greta en de talloze volgelingen.
  • Marc Steyaert

    5 jaar geleden
    Hier in België Ni meer komen zagen aub, we doen hier al heel veel, nu andere landen nog, bende hypocrieten zijn het, gaan ze hun smartphone en tablet afzweren? Ik denk het niet hé Marc Steyaert
  • Gilbert Vermeersch

    5 jaar geleden
    Klink afgezaagd, iedereen wil minder CO2 en giftige gassen inademen, het is goed dat ook de jeugd daarvoor opkomt. Maar dat ze in de plaats van vervuilende acties en lege slogans er zelf eens iets aan doen! In hun eigen leven voor eigen deur vagen! Waarom kaarten ze grootste oorzaak en gevolg, overbevolking, en de oplossingen niet aan! Heb geen groot respect voor die Greta’s en Anuna’s.
  • Leonarda Van Opbroecke

    5 jaar geleden
    Denk dat verschillende organisaties er achter zitten ,als o.a Greenpeace.Die zijn kapitaalkrachtig genoeg.De ouders kunnen er in ieder geval van leven want die reizen mee.Komische is, dat je een 16 jarige verwijten kan laten maken tegen gelijk wie, want op dat ogenblik moet die 16 jarige zich niet verantwoorden of oplossingen bieden.Want dan zegt ze zelf een kind te zijn.Anuna gebruikt gelijkaardige tactiek. Was me al opgevallen. Veel blablabla, maar niets vragen want ik ben nog maar 17 jaar.
  • jaen court

    5 jaar geleden
    Een goed punt je kan zien aan haar gezichtje dat ze het fijn begint te vinden al die snoepreizen, en dan voor die hoop achterlijken die daar zitten met hun i phone s, camera s gekleurd haar en afgewassen jeansbroeken moet voor hun toch ook een leuk uitje zijn geweest.