Archiefbeeld ter illustratie
Volledig scherm
Archiefbeeld ter illustratie © Kristof Pieters

Elke week 12 doden op onze wegen: aantal verkeersdoden met 27 procent gestegen

In de eerste zes maanden van het jaar zijn er er 306 doden gevallen in het Belgische verkeer, een stijging met 27 procent tegenover vorig jaar (241). De stijging die reeds was ingezet in het eerste kwartaal, na een lange periode met opeenvolgende dalingen, zet zich zo door. Bovendien waren er nooit eerder zoveel fietsdoden. Dat blijkt uit de nieuwe Verkeersveiligheidsbarometer van Vias.

172 reacties

  • maarten vissers

    4 jaar geleden
    Hoe meer mensen op de baan des te meer kans op ongelukken. Maak van ons land een grote stad en het aantal ongevallen gaat spektaculair stijgen
  • Dirk Degrave

    5 jaar geleden
    Ben net terug van een auto vakantie door de USA. In 5000 km geen enkele artificiële hindernis op de weg tegengekomen. Wel veel politie. Heb nog nooit zo ontspannen en veilig kunnen rijden.
  • Johnny Vandewalle

    5 jaar geleden
    Ik doe nacht express, 7 op 10 fietsers hebben geen lichten en dragen niets die zichtbaar is dat zowel bij regen weer of in de winter of misweer Ik noem dat zelfmoord en dan rijden ze nog met drie naast elkaar de rij richting is ook niet gekend voor veel fietsers en dan maar plots over stekken wij moeten maar kunnen stoppen !!! Gsm in de hand en nog snel door het rood . En nu nog die snel fietsers en elek. Stip een gevaar op de weg binnen kort vallen er meer doden met de fiets en stip .
  • daniel moniez

    5 jaar geleden
    waarom maken de bevoegden geen systeem naar frankrijk model? fietsers moeten rond punt niet op,ervoor bv...rechts opdraaien en dan 15 meter in beide richtingen oversteken,heel veilig !!!!
  • Don Tessers

    5 jaar geleden
    Net als in andere West Europese landen, te roekeloos rijden, niet weten hoe gevaarlijk snelheid is, daarnaast onder invloed van drank of drugs. Een mens heeft niet veel nodig dat ongelukken veroorzaakt, voorkomen kan met een goed verstand.