-
Volledig scherm
- © unsplash

Maar liefst 1 op de 10 zwangere vrouwen verliest moederschapsverlof door ziekte

Vrouwen die in de laatste zes weken van hun zwangerschap ziek worden, kunnen na hun bevalling minder tijd doorbrengen met hun baby. Dat hebben ze te danken aan ‘het systeem’, dat zegt dat ziektedagen die worden opgenomen tijdens deze periode verplicht gelden als moederschapsverlof.

7 reacties

  • Andrea Claes

    5 jaar geleden
    Het is hier belachelijk weinig in vergelijking met andere Europese landen. Een week voor je bevallingsdatum moeten stoppen is idioot, geef mensen toch de keuze. Ik ben van al mijn kinderen na mijn uitgerekende datum bevallen en heb me dus nog lang thuis zitten vervelen tot het eindelijk zo ver was en had dan nog maar 12 à 13 weken na de geboorte. En ziektedagen als zwangerschapsverlof laten tellen is al helemaal belachelijk.
  • Maureen Vanderstraeten

    5 jaar geleden
    Ook mag er dringend verandering komen in de verdeling van ouderschapsverlof! Zo wordt vb mijn kind gediscrimineerd omdat ik bam ben. Ze zouden dat verlof per kind moeten geven niet per ouder, zo kunnen ouders het zelf verdelen. Mijn kind is toch niet minder waard dan een van een koppel maar zo lijkt het wel omdat ik maar de helft tijd mag spenderen met mijn kind in zulk verlof, net als de kraamhulp die de mutualiteit deels terug betaald. Koppel heeft recht op het dubbel uren, kind heeft ook rech
  • paul piens

    5 jaar geleden
    Als men de wet verandert, benadeelt men de vrouwen die zo lang mogelijk werken tot bijvoorbeeld 1 week voor de bevalling. Nu heeft iedereen 15 weken, bij een wetswijziging zullen er vrouwen zijn met 15 weken verlof en vrouwen met 20 weken. Is dat dan eerlijk?
  • Maureen Vanderstraeten

    5 jaar geleden
    Hoog tijd dat daar wat in veranderd. In Zweden mogen moeders zelfs 1 jaar thuis blijven bij hun baby n'a de bevalling
  • Luc Schoofs

    5 jaar geleden
    Eigenaardig, werknemers verliezen vakantie , en werkgevers moeten altijd deze ziekte betalen...