© jtp

Man (63) woont maanden op terras in Deurne: twee veertigers aangehouden voor mensonterende behandeling

Er loopt een gerechtelijk onderzoek naar de mensonterende behandeling van een 63-jarige man. Dat meldt het Antwerpse parket. Een 42-jarige man en een 41-jarige vrouw werden aangehouden.

jtp

OPROEP: Weet u meer over deze zaak? Laat het ons dan hier weten!

Een Antwerpse wijkagent van de regio Oost ontving op 17 augustus een melding over een oudere man die al verschillende maanden buiten op een terras zou slapen aan de Turnhoutsebaan in Deurne. De man zou zich ook buiten moeten wassen en eten.

“Een wijkteam van de Antwerpse politie kon de man spreken en stelde vast dat de bewoners, een Macedonische familie, het slachtoffer uitbuitten en misbruik maakten van de kwetsbare toestand van de man”, meldt het Antwerpse parket in een persbericht.

Uit het eerste onderzoek bleek ook dat het slachtoffer de afgelopen tien jaar door de Macedonische familie financieel gepluimd werd. De man werd in samenspraak met het Antwerpse parket en vzw Payoke ondergebracht op een veilige plaats.

“Tijdens het verdere onderzoek werd ook een onderzoeksrechter gevorderd wegens mensenhandel, misbruik van zwakke toestand van personen en mensonterende behandeling. Op 1 oktober 2019 werd een huiszoeking uitgevoerd door het Wijkondersteuningsteam (WOT) en Wijkteam Unolaan en werden drie leden van de familie opgepakt. De onderzoeksrechter besliste dinsdag om een man van 42 en een vrouw van 41 jaar aan te houden. Ze verschijnen vrijdag voor de raadkamer. De dochter van 19 is vrij onder voorwaarden”, aldus het parket.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER