Direct naar artikelinhoud
Politiek

Ook Koen Geens (CD&V) sneert nu naar Francken: ‘We zien allemaal dat hij Vlaams Belang te vriend probeert te houden’

Koen Geens in Terzake.Beeld vrt

Na de steek die CD&V-voorzitter Wouter Beke eerder deze week uitdeelde, heeft nu ook zijn partijgenoot en federaal justitieminister Koen Geens een sneer gegeven aan het adres van Theo Francken (N-VA) en zijn tweets. “We zien allemaal dat meneer Francken het Vlaams Belang te vriend probeert te houden en dat dit de bedoeling is van zijn hele strategie”, klonk het woensdagavond onomwonden in Terzake op Canvas.

Wouter Beke liet zich dinsdagavond op het partijcongres van CD&V al schamper uit over Francken en de tweets die hij tijdens de Vlaamse onderhandelingen de wereld instuurde. “Maar ik neem Hilde (Crevits, red.) tot getuige: op geen enkel ogenblik heeft die Twitteraar aan de centrale onderhandelingstafel gezeten. Het is niet omdat je tweet, dat je mee onderhandelt.”

Hardere lijn

Koen Geens ging op dat elan door, toen hem in Terzake werd gevraagd naar Francken, zijn tweets en de door hem naar voren geschoven hardere lijn rond bijvoorbeeld migratie die nu toch in het Vlaamse regeerakkoord staat. “Ik denk dat het inburgeringsakkoord wel goed zit”, klonk het. “We zien allemaal dat meneer Francken het Vlaams Belang te vriend probeert te houden en dat dit de bedoeling is van zijn hele strategie. Wij voelen ons daar niet altijd goed bij. Maar men moet zich focussen op wat er beslist is en wat er gaat gebeuren. Niet op wat de supporters rond het terrein schreeuwen, want dat is niet belangrijk.”

De ministers vertelde ook dat hij zich al lang niet meer ergert aan de tweets van de voormalige staatssecretaris, maar dat hij begrijpt waarom anderen dat wel doen. Voor hen had hij één raad: terugtweeten. “Je gewoon verontwaardigd voelen, haalt niets uit.”

Net als na de sneer van Beke, herhaalde Francken op Twitter dat hij niet begrijpt waarom het nodig is om af te geven op een collega-onderhandelaar. “Er is nu een Vlaamse regering, vooruit met de geit. Werk op de plank”, tweette hij deze keer.

Twitter bericht wordt geladen...

VIDEO - Hoofdredacteur Bart Eeckhout over de grootste verrassingen in de nieuwe regering