Als een rechter in een EU-land Facebook opdraagt een hatelijke of beledigende boodschap over iemand te verwijderen, moet het bedrijf ook overeenstemmende posts van andere gebruikers ontoegankelijk maken op zijn netwerk.
Volledig scherm
Als een rechter in een EU-land Facebook opdraagt een hatelijke of beledigende boodschap over iemand te verwijderen, moet het bedrijf ook overeenstemmende posts van andere gebruikers ontoegankelijk maken op zijn netwerk. © EPA

Facebook moet beledigende boodschappen verwijderen als rechter daarom vraagt

InternetAls een rechtbank in een EU-land Facebook beveelt een hatelijke of beledigende boodschap over iemand te verwijderen, moet het bedrijf ook identieke of overeenstemmende posts van andere gebruikers ontoegankelijk maken op zijn netwerk. Dat heeft het Europees Hof van Justitie bepaald. 

2 reacties

  • Peter Buyck

    5 jaar geleden
    Als Marc Zuckerberg zijn kind liefheeft, dan zorgt hij dat het ook met liefde behandeld wordt door het publiek. Zijn kind heet 'forum voor sociale media' en niet 'forum voor vernedering, schandpaalmedia, misleiding van goedgelovige zieltjes, ...'
  • Toetenel Sven

    5 jaar geleden
    Southpark heeft hier al eens een aflevering aan gewijd... Zodoende krijg je social media waar je alleen maar de "toffe" berichten krijgt te zien en is er niemand meer die een mens erop wijst dat hij erover aan het gaan is.