Direct naar artikelinhoud
ParijsUpdate

4 doden bij aanval met mes in politiekantoor in Parijs, ook dader doodgeschoten

4 doden bij aanval met mes in politiekantoor in Parijs, ook dader doodgeschoten
Beeld AFP

Vier agenten zijn gedood bij een aanval met een mes in het hoofdkantoor van de politie in Parijs. Dat melden Franse media. De dader, die ook lid van de politie was, is doodgeschoten. Er raakte ook één persoon gewond.

, en

De aanval vond rond 13 uur plaats. Vier politieagenten - drie mannen en één vrouw -  kwamen daarbij om, wordt bevestigd door de openbare aanklager van Parijs. De dader werd doodgeschoten. Aanvankelijk was er volgens Le Parisien sprake van een mogelijke tweede dader, maar dat is intussen ontkracht. 

Dader

De dader is volgens Le Parisien een administratief personeelslid van het directoraat van de politie op het Île de la Cité. De dader, geboren in Martinique, is een 45-jarige informaticus die aan hardhorigheid leed.Hij woonde in de Val d’Oise. Daar omschreef een buurvrouw hem tegenover het Franse persbureau AFP als een “gewoon, zeer kalm iemand”. Volgens een bron dichtbij het dossier heeft de man zich zo’n achttien maanden geleden tot de islam bekeerd.

Politiebronnen melden dat de aanval volgde op een woordenwisseling. Het was een agent die de dader uitschakelde op de binnenplaats van de prefectuur.

Het bureau werd na de feiten geëvacueerd en de omgeving van het gebouw werd tijdelijk afgezet. De straten rond de prefectuur werden afgesloten, net als het metrostation Cité. Minister van Binnenlandse Zaken Christophe Castaner is meteen ter plaatse gegaan, net als premier Edouard Philippe.

Dader
Beeld AFP