Direct naar artikelinhoud
Voetbal

Frank Vercauteren nieuwe hoofdcoach van Anderlecht, technisch directeur Frank Arnesen moet opstappen

Frank VercauterenBeeld BELGA

Anderlecht herschikt zijn sportieve staf.  Frank Vercauteren komt de club versterken als hoofdcoach, de huidige T1 Simon Davies zet een stap opzij. De club heeft bovendien technisch directeur Frank Arnesen aan de deur gezet. Sinds de komst van Vincent Kompany was Arnesen onbelangrijk geworden

Paars-wit krijgt dus een nieuwe hoofdcoach. Frank Vercauteren vult die functie vanaf nu in. Vercauteren (62) is een ex-speler van Anderlecht. Hij was er ook al assistent- en hoofdtrainer en loodste de recordkampioen naar de titel in 2006 en 2007. De aanstelling van Vercauteren betekent dat huidig hoofdcoach Simon Davies baan moet ruimen. Davies zou wel als veldtrainer aan de slag blijven bij de club.

Daarnaast moet de technisch directeur Frank Arnesen vertrekken. Arnesen was pas sinds het begin van het jaar in functie. De aanstelling van de Deen kaderde in de vernieuwingsoperatie die onder speler-manager Vincent Kompany werd ingezet. Maar met het uitblijven van de resultaten groeide ook de kritiek op Arnesen.

Met 6 op 27 beleeft Anderlecht een historisch zwakke competitiestart. De club rekent nu op Frank Vercauteren om de weg naar boven in te zetten. De voormalige Rode Duivel verlengde deze zomer nog zijn contract bij 1B-club Oud-Heverlee Leuven, waar hij een duo vormde met trainer Vincent Euvrard. 

Verantwoordelijkheid

“Laat het duidelijk zijn dat Vincent Kompany als speler-manager de speelwijze en voetbalvisie van RSC Anderlecht blijft belichamen”, meldt sportief directeur Michael Verschueren van Anderlecht. “Met Franky Vercauteren krijgt hij nu een ervaren coach die de volledige verantwoordelijkheid op wedstrijddagen zal dragen.”

Anderlecht heeft volgens Vercauteren nog wat tijd nodig. “Met de komst van Vincent Kompany wordt de voetbalfilosofie opnieuw uitgetekend”, zegt hij. “Ik ken Vincent goed, als jeugdspeler en als jonge prof bij Anderlecht toen ik hier coach was. Wat we nu vooral moeten doen, is samen wedstrijden winnen. Ik zal proberen de juiste keuzes te maken.”

Volgens de clubleiding past Vercauteren in de voetbalfilosofie van Anderlecht. “Frank is iemand die met de jeugd wil en kan werken”, zegt Verschueren. “Bovendien staat hij ook voor attractief en offensief voetbal. Hij wil de visie van Kompany verder helpen ontwikkelen. We moeten nu wedstrijd voor wedstrijd het vertrouwen proberen terug te winnen.”