© Nico Meens

?Tiende editie van Kribkeswandeling Heuvelland en de Voerstreek

Tot en met 6 januari 2017, Drie Koningen, wordt voor de 10de keer de Kribkeswandeling Heuvelland en Voerstreek georganiseerd in dit schitterend 5-sterren landschap waar alle ingrediënten voor een prachtige beleving van het kerstverhaal aanwezig zijn: herbergen, stalletjes, 'kerstkribkes', wegkruisen, de Mariagrot met Kruisbeeld, kapelletjes en zelfs een herder.

nico meens

Tot en met 6 januari 2017, Drie Koningen, wordt voor de 10de keer de Kribkeswandeling Heuvelland en Voerstreek georganiseerd in dit schitterend 5-sterren landschap waar alle ingrediënten voor een prachtige beleving van het kerstverhaal aanwezig zijn: herbergen, stalletjes, kerstkribkes, wegkruisen, de Mariagrot met Kruisbeeld, kapelletjes en zelfs een herder. Misschien zorgt Koning Winter ook nog voor een winters sneeuwtapijt.

Het verhaal van de ‘Kerstkribkes’ begon met 9 kerstkribkes in Epen in Nederland en is intussen uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerend evenement in het Heuvelland en de Voerstreek. In de Adventtijd verbinden een twintigtal Kerstkribben de Heuvellanddorpen en de Voerdorpen met elkaar. De wandelingen zijn een initiatief van de Stichting Kribkeswandeling in samenwerking met ondernemers en particulieren in de Nederlandse kerkdorpen (Epen, Slenaken, Mechelen, Vijlen, Eys, Bemelen, Wittem en Wahlwiller) en Voeren ( Remersdaal en Teuven).

Langs de kribkes lopen verschillende wandelroutes. De horeca speelt in op de Kribkeswandeling Heuvelland met arrangementen in combinatie met bijv. kerstmarkten in Valkenburg, Luik en Aken. Diverse wegkruisen en kapelletjes zijn ook in de routes opgenomen. Men kan ook kiezen voor de autoroute die door de diverse dorpen voert. De routes zijn via de website www.kribkes.nl of www.kribkes.be te downloaden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer