Geert De Rycke
Volledig scherm
PREMIUM
© Geert De Rycke

Waarom groene stroom niet altijd even groen is

Bij vier op tien Vlaamse gezinnen komt er groene stroom uit het stopcontact. Al is die niet altijd zo groen als ze zelf denken. Elke Europese speler die hernieuwbare energie opwekt, krijgt immers een bewijs dat aan andere leveranciers mag worden doorverkocht. “Groene stroom is slechts een wettelijke definitie”, kaart Greenpeace aan.

20 reacties

  • Albert DeNeve

    4 jaar geleden
    Voor mij de pot op met de groene energie
  • Robert De Meulder

    5 jaar geleden
    Ik hoor hier dingen vertellen door mensen die geen enkel benul hebben van wat ze vertellen.Ze hebben aan de toog na 23 uur en na 15 pinten van alles horen vertellen en breien er een eigen verhaal bovenop zodat ze hier de meeste mogelijken brol komen melden.
  • Willy Niclaes

    5 jaar geleden
    De beste energie is de goedkoopste en de meest betrouwbare ,kernenergie , de kernafval bij de productie in nieuwe centrales is praktisch te verwaarlozen en binnen 15-20 jaar de kernfusie , geen afval meer .Daar heeft de groene loby schrik van want dan zijn ze hun sponsors kwijt
  • dirk claeys

    5 jaar geleden
    Zo groen als een biocitroen of een biokip! Plak er gewoon een label op en ze gaan ermee lopen ! De naïeve werkende vlaming!
  • Geert Tamsyn

    5 jaar geleden
    Natuurlijk, Kjelt Van de Broeck, en het risico op catastrofes en het kernafval waar we nu al geen weg mee weten, dat vergeten we even.