Vrachtwagen verplettert drie auto’s: 72-jarige vrouw overleeft de klap niet

© FVV

Bij een ernstig verkeersongeval op de R4 ter hoogte van Sint-Kruis-Winkel zijn donderdag rond 15.45 uur een 72-jarige vrouw om het leven gekomen en nog twee gewonden gevallen. De rijrichting Gent was volledig versperd. De bestuurder van de vrachtwagen werd gearresteerd.

Jeffrey Dujardin

Het ongeval gebeurde bij het kruispunt van de John F. Kennedylaan (R4) in de deelgemeente Sint-Kruis-Winkel. Het parket bevestigt dat een vrachtwagen met Italiaanse nummerplaat inreed op drie personenwagens die stilstonden voor het rode licht. Door de klap raakten de voertuigen zeer zwaar beschadigd. Eén wagen, die van het dodelijke slachtoffer, zat volledig geplooid rond een paal. De hulpdiensten waren snel ter plekke en probeerden de vrouw nog te redden. Maar hulp kon niet meer baten. Ze overleed ter plaatse. Twee andere bestuurders raakten lichtgewond. Zij werden voor verzorging overgebracht naar het ziekenhuis. Het parket van Oost-Vlaanderen stelde een verkeersdeskundige aan om het ongeval te onderzoeken.

Het parket van Oost-Vlaanderen stelde een verkeersdeskundige aan om het ongeval te onderzoeken. In opdracht van het parket werd het rijbewijs van de vrachtwagenbestuurder, een 44-jarige Roemeen, onmiddellijk ingetrokken voor vijftien dagen. De man werd gearresteerd en wordt vrijdag op vordering van het parket voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Gent. Het parket vraagt zijn aanhouding.

© FVV