Stephen Paddock sloeg toe vanuit het Mandalay Bay-hotel.
Volledig scherm
Stephen Paddock sloeg toe vanuit het Mandalay Bay-hotel. © photo_news

Hoteleigenaar gaat tot 800 miljoen dollar betalen aan slachtoffers van schietpartij met 58 doden

MGM Resorts International is bereid in totaal tot 800 miljoen dollar (730 miljoen euro) uit te betalen aan de slachtoffers van een schietpartij die twee jaar geleden in een van haar hotels plaatsvond. Dat heeft de Amerikaanse hotelketen vandaag bekendgemaakt. Bij de schietpartij in het Mandalay Bay hotel in Las Vegas waren 58 mensen om het leven gekomen en raakten ongeveer 500 mensen gewond.

6 reacties

  • Filip Vanlaeken

    5 jaar geleden
    Ik begrijp de verantwoordelijkheid van het hotel in deze niet goed. Het is een hotel, geen fort. Willen we dat elk hotel vanaf nu iedereen fouilleert ?
  • Gino De Neef

    5 jaar geleden
    Waarom? Dit is niet hun schuld. Enkel de schutters hebben schuld!
  • Marijke Boulet

    5 jaar geleden
    Alleen maar mogelijk in America , zie niet goed hoe je als hoteluitbater moet verhinderen dat er een idioot wapens naar de hotelkamer smokkelt en er dan vanuit een raam mensen afknalt . Zie dus ook niet in dat een hotel hier in Europa zou bereid zijn of zou kunnen gedwongen worden om de slachtoffers te vergoeden .
  • Nikolaas Bouman

    5 jaar geleden
    Wat kan die hotelketen hier nou aan doen? Dat was slechts het decor van een gek die ging schieten? Kan iemand dit mij uitleggen?
  • Jürgen Mouton

    5 jaar geleden
    Dit stinkt uren in de wind. Op geen enkele video is te zien dat hij iets binnen bracht, maar hij had genoeg wapens voor een klein leger in z'n hotelkamer. Overlevenden vertelden dat toen ze vluchtten, ze zo ongeveer van alle kanten beschoten werden. Er waren zwarte helikopters in de lucht, zonder identificatienummers, zoek maar op ....