AFP
Volledig scherm
© AFP

Geen mirakel op 800m: goud voor Johnson-Thompson, zilver voor Thiam - Van der Plaetsen eindigt 9de in tienkamp

WK AtletiekDag 7 op het WK atletiek, de belangrijkste dag voor ons land, maar waar iedereen op hoopte, werd vanavond geen realiteit. Nafi Thiam heeft haar wereldtitel op de zevenkamp niet kunnen verlengen. Op de afsluitende 800 meter had de Naamse een mirakel nodig, maar in atletiek zijn die redelijk schaars. Katarina Johnson-Thompson liet niks aan het toeval over en zette de kroon op het werk. De Britse won haar reeks en pakte na een vlekkeloos parcours verdiend het goud. Thiam moet na drie jaar heerschappij op de zevenkamp tevreden zijn met zilver. De machtsoverdracht is een feit. Op de tienkamp knokte Thomas Van der Plaetsen zich op dag 2 vanuit de onderste regionen naar een negende plaats. Een mooie comeback na een teleurstellende eerste dag.

33 reacties

  • Guy Van Deun

    5 jaar geleden
    Mooie proficiat voor elke deelneemster, de zevenkamp is en blijft de zwaarste sport voor de vrouwen.
  • Freddy van Puymbrouck

    5 jaar geleden
    Nafi heeft zilver velen zouden daar voor willen tekenen, ze was heel goed maar helaas geen uitschieters en dat is nodig als je goud wil halen.Haar elleboog is een groot probleem, het lijkt op een chronische blessure en dat is niet best.Daar zal toch eens goed naar moeten gekeken worden, vooral omdat het speerwerpen een van haar sterke punten is!
  • Andy piat

    5 jaar geleden
    men kan niet alles winnen,proficiat na de titel nu 2de ,respect,wat was die britse goed
  • Rudy Claes

    5 jaar geleden
    Dikke proficiat meisje ....!!!
  • Toran Korshnah

    5 jaar geleden
    Das toch een mooie prestatie? Zo wil ik ook buizen...Serieus, we mogen de Belgische Driekleur boven halen. Waar is da feesje!