Priscillia bleek met messteken vermoord te zijn.
Volledig scherm
Priscillia bleek met messteken vermoord te zijn. © Gendarmerie des Pyrénées-Orientales

Priscillia wordt dood teruggevonden op kerkhof. Drie maanden later zorgt DNA voor cruciale doorbraak

Bijna drie maanden geleden werd het Franse dorpje Estagel bruusk opgeschrikt: een bezoeker trof op het kerkhof het half ontblote lichaam van de 18-jarige Priscillia aan. Ze bleek met messteken vermoord te zijn. Dankzij doorgedreven DNA-onderzoek kon de dader nu gevat worden. Het blijkt om een 18-jarige jongeman te gaan die in hetzelfde dorp woonde. Hij heeft de feiten bekend.

26 reacties

  • Leo Duym

    5 jaar geleden
    @Lise Nelis, je kunt inderdaad het DNA van een onschuldige op de plaats delict achterlaten (haar, sigarettenpeuk, een blikje waaruit hij gedronken heeft, zijn zakdoek, enz.). Maar DNA is niet voldoende, er moet ook aangetoond kunnen worden dat de verdachte op de plaats delict was tijdens het misdrijf.
  • Diane Bernaerts

    5 jaar geleden
    Jean De Grande: een computer kan dan wel in 10 seconden miljoenen DNA-stalen vergelijken, maar ménsen gaan héél veel werk hebben als ze iedereen wiens DNA op een plaats delict gevonden is (dat kunnen er duizenden zijn), moeten gaan ondervragen en alibi's checken!
  • luc daes

    5 jaar geleden
    Moord is met voorbedachte rade, dus vooraf gepland. Vandaar vrijwillige doodslag...
  • joris denoo

    5 jaar geleden
    Dank zij DNA vinden we criminelen terug die proberen hun straf te ontlopen. Zie maar naar de moordenaar uit Deurne die leefde gewoon verder terwijl zijn onschuldige slachtoffers al meer dan 20 jaar dood zijn. Het laatste wat je nog kan doen voor hen is hun moordenaar vinden.
  • Lise Nelis

    5 jaar geleden
    Mensen die voorstander zijn van een databank waar iedereen zijn DNA in zit, begrijp ik niet. DNA bewijs verliest dan zijn hele waarde! Want als iedereen zijn DNA ergens opgeslagen zit, wees er dan maar zeker van dat ook mensen met slechte bedoelingen een manier vinden om dat DNA daar te halen en te gaan planten op plaatsen waar ze misdrijven plegen. Daar gaat de bewijslast van DNA dan... regelrecht de prullenbak in