De Al Ihsaan-moskee in de Kolonel Begaultlaan op een archiefbeeld.
Volledig scherm
De Al Ihsaan-moskee in de Kolonel Begaultlaan op een archiefbeeld. © Vertommen

Vlaamse 'staatsveiligheid' gaat zelf moskeeën screenen

De nieuwe Vlaamse regering richt een eigen dienst op die controleert of moskeeën zich aan de aangescherpte erkenningsregels houden. Het Vlaamse vertrouwen in de Staats­veiligheid is immers geschaad na de zaak van de Leuvense Al Ihsaan-moskee. Dat schrijven De Standaard, Het Nieuwsblad, Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg vandaag.

13 reacties

  • Yolande MARIS

    3 jaar geleden
    Degene die de wantoestanden veroorzaakten zijn wakker geworden na de Pano reportage en het enige wat ze doen is nog meer postjes creëren voor hun vriendjes en de rest is bla bla bla.
  • Yolande MARIS

    3 jaar geleden
    Ons Multicul Bartje is persoonlijk verantwoordelijk voor al deze problemen,nu moet de Vlaming weer betalen voor extra postjes en wat gaat ons Bartje doen, niets .Net als met zijn poulain zal alles weer in de doofpot belanden.Want we mogen toch niet discrimineren zeker en we moeten aan de juiste kant van de subsidiepot zitten zeker.
  • Jacques Creeten

    3 jaar geleden
    Onze Vlaams nationalisten blijven ons op kosten jagen met hun drang om alles wat ze maar kunnen dupliceren van het Federaal niveau onder het mom van Vlaanderen doet het beter. Als Vlaanderen het zoveel beter doet hoe komt het dat Vlaanderen zoveel duurder geworden is en duurder dan Wallonië. En kom niet aandraven met transfers want die worden elk jaar kleiner.
  • Eric Grosemans

    5 jaar geleden
    Na een eigen unia, een eigen staatsveiligheid. De postjes voor de vriendjes worden aan de lopende band geproduceerd, de Vlaming betaald wel met de glimlach.
  • Spike Björk

    5 jaar geleden
    Met Somers aan het bewind zijn we er vet mee,ze kunnen doen wat ze willen.