Archiefbeeld ter illustratie
Volledig scherm
Archiefbeeld ter illustratie © EPA

Een stap verder dan de brosdag: twee weken van "internationale rebellie” voor het klimaat

Komende maandag starten twee weken van "international rebellion" of internationale rebellie voor het klimaat. De milieuorganisatie Extinction Rebellion en verwante organisaties plannen dan acties van burgerlijke ongehoorzaamheid uit verzet tegen de "criminele inactiviteit" van regeringen bij het aanpakken van de klimaat- en ecologische crisis. 

24 reacties

  • daniel d'hulst

    5 jaar geleden
    mei '68 was tof toen, maar wat is er allemaal verandert dat het klimaat nu zo slecht is ?
  • marcel lion

    5 jaar geleden
    Mevrouw De Wever een paar maanden afwezig met nog wat trawanten en dan deze groep nog. En toch krijgen die een diploma en kindergeld. Hoe kan dit? De wet laat dit niet toe! Scholen die dit toelaten moeten op het matje geroepen worden en een deel van hun subsidie verliezen. Zet dit om in klimaat en milieu lessen zodat de jeugd leert waar het juist over gaat en wat de impact is. Zelfs de pers haalt die twee door elkaar.
  • Roger Boni

    5 jaar geleden
    Spijtig dat de media en de politiek niet ingegaan zijn op het momentum dat minister Schauvliege over "de zogenaamde spontane betogingen " uitgebracht had , en zo de kloof tussen de burger en de media & politiek niet verkleind heeft. Tenslotte heeft iedereen het door dat die betogingen en het misbruik van kinderen daarvoor goed en lang op voorhand georkestreerd waren. Spijtig , een goede raad : schaf je voor de toekomst een heel dikke frak aan.
  • Marianne Fritz

    5 jaar geleden
    Wanneer gaat men eens ingrijpen? Iedereen die spijbelt schorsen van kindergeld en examens. Jaar overdoen ! Hopelijk begrijpen de ouders dat dan (als men in hun portemonnee zit) en brengen ze hun kinderen dan wat verstand bij. Ga betogen op vrije dagen !
  • Germain De Block

    5 jaar geleden
    Gaat die manifestatie ook verboden worden en betogers opgepakt worden in brussel zoals bij de vlaamse betogers?of gaan de politie voor wat stemmen meelopen.