Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Raak je nog aan een nieuwe job na je vijftigste?

50+Werk vinden na je vijftigste, een verloren zaak? Verre van. “Het is moeilijk omdat er veel vooroordelen bestaan over vijftigplussers, zowel bij werkgevers als bij henzelf”, zegt loopbaancoach Annelies Quaegebeur. “Maar het gaat louter om een perceptieprobleem.”

38 reacties

  • Myriam Serruys

    5 jaar geleden
    Mijn dochter is 27 jaar en zij vindt zelf geen werk meer omdat ze gezondheidsproblemen heeft. Ze wordt daarop afgerekend. Zo zie je maar hè.
  • robert dumortier

    5 jaar geleden
    Ja heel zeker maar je moet eren interim job aanvaarden de bazen krijgen dan 500 Euro en je kan zo tien maal zo een job krijgen maar een job van onbepaalde duur dat is een ander paar mouwen er zitten nog te veel jongeren zonder werk al beweren ze het tegengestelde!
  • jos De Decker

    5 jaar geleden
    Ben 55 maar zie er nog 40 uit. Misschien eens goed liegen over mijn leeftijd om uitgenodigd te worden ?
  • Tina Colpaert

    5 jaar geleden
    ik ben 51 jaar en na 22 jaar nu door zware ziekte beseft dat je daar gewoon nummer bent vanaf ik genezen ben ist daar gedaan ga iets anders doen maar je mag niet bang zijn om echt iets anders te proberen en niet enkel naar 1 functie uit te kijken!
  • raymond szostek

    5 jaar geleden
    Aan de slag gaan voor een gelijkaardige job maar aan een lager loon, of gewoonweg een stapje terug willen zetten, wordt door vele recruiters ook "verdacht" gevonden.