Paul Magnette is de enige kandidaat voor het PS-voorzitterschap.
Volledig scherm
Paul Magnette is de enige kandidaat voor het PS-voorzitterschap. © BELGAIMAGE

Paul Magnette: “We zijn het over niets eens met N-VA”

Paul Magnette, de enige kandidaat voor het PS-voorzitterschap, hamert vandaag in Le Soir op de grote verschillen in de programma's van zijn partij en de N-VA: "We hebben elkaar vaak ontmoet, maar we staan nergens en zijn het over niet eens". De toekomstige PS-voorzitter lijkt aan te geven dat een coalitie tussen PS en N-VA weinig waarschijnlijk is. Gisterenavond nog zaten Magnette en huidig voorzitter Elio Di Rupo samen met de federale informateurs Johan Vande Lanotte en Didier Reynders en de N-VA-toppers Bart De Wever en Theo Francken.

174 reacties

  • danny janssens

    4 jaar geleden
    ps is de laatste hoop voor een leefbaar belgie nu de vorige regering een groot fiasco bleek en enkel opkomt voor de rijken, desnoods eerst verkiezingen zodat nva nog eens 5 of 10 percent verliest en dan paars groen. Francken kan nooit in een regering met ps, decroo is al moeilijk genoeg.
  • Ben Kabas

    4 jaar geleden
    De enige oplossing om uit de impasse te komen is dat landje ordentelijk opsplitsen in twee volledig autonome deelstaten en enkel nog defensie en buitenlands beleid als gemeenschappelijke bevoegdheid overhouden. De Brusselaars kunnen dan kiezen bij welke deelstaat ze zich willen aansluiten. Aansluiten bij Vlaanderen betekent in Brussel blijven , kiezen voor Wallonië is verhuizen.
  • Tom Faes

    4 jaar geleden
    Mocht ik van de P.S zijn ik zou voorstellen om samen met de nva te besturen op voorwaarde dat De Wever eerste minister zou worden.Wedden dat hij dat als ruziestoker niet durft ?
  • Sharon Debeul

    4 jaar geleden
    Ook in Vlaanderen is men het al veel veel minder eens met diezelfde bedriegers van de NVA. De commentaren zijn bijna overal overwegend negatief en veel Romeinse woorden heeft leider CaliNero ook niet meer over.
  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    Als de sociaal-democratie met al onze verworven rechten enkel gered kan worden en een dictatuur afgewend door een geldstroom naar Wallonië dan ben ik daar helemaal voor. Het is goedkoper dan die dictatuur terug omver te moeten werpen.