Beeld uit de Netflix-serie ‘The Letdown’.
Volledig scherm
PREMIUM
Beeld uit de Netflix-serie ‘The Letdown’. © ABC

Wat doet langdurig slaaptekort met jonge ouders en hoe overleef je het?

Heb je jonge kinderen dan krijg je meestal ook te maken met gebroken nachten. It’s part of the game, lijken we te denken. Maar wanneer wordt dat slaapgebrek ongezond en hoe beperk je de schade? 

4 reacties

  • Cedric della Faille

    5 jaar geleden
    vroeger vroeger ... vroeger werkten we ook veel minder als ik zo de verhalen hoor. vroeger hadden jullie meer pauzes, vtoeger was het effectief 9to5 en niet 3uur in de files staan. vroeger had je.geen torenhoge taxaties en hoge huisprijzen
  • luc boeckx

    5 jaar geleden
    Vroeger sprak men daar niet over en had men 6-8 kinderen . Maar tegenwoordig worden die jonge moeders gepamperd dat het mooi is om te zien. Bij een 1ste kindje komt er zelfs hulp voor de strijk en dergelijke. Mijn vrouw, was kapster met eigen zaak, zij werkte tot de laatste dag, na een paar dagen 'moederhuis' kwam zij thuis en begon direct terug te werken en kreeg geen hulp. Nu is men soms 7-8 maanden thuis en kan men niks zelf doen!?
  • Pol Van Gils

    5 jaar geleden
    Idd Dirk, wij hebben 3 tieners nu en met tijden ook niet geslapen, maar als ik nu lees wat ze niet meer kunnen man man man... begin er dan niet aan. laat uw kind groeien op uw eigen manier en lees geen boekskes of volg zeker geen gouden raad op van anderen. breng uw kind zelf groot op een rustige manier, maar ja rustig dat is er niet meer bij in veel gevallen.
  • DIRK RASSCHAERT

    5 jaar geleden
    Ik heb al dertig jaar slaaptekort en ik leef nog!!