De Chinese president Xi Jinping en Vladimir Poetin (R).
Volledig scherm
De Chinese president Xi Jinping en Vladimir Poetin (R). © REUTERS

Rusland helpt China met het bouwen van raketafweersysteem

De Russische president Vladimir Poetin zegt dat Rusland een handje aan het helpen is met de bouw van een Chinees raketafweersysteem. De mededeling van Poetin benadrukt nogmaals dat de politiek-militaire samenwerking tussen de twee landen steeds sterker wordt.

10 reacties

  • Micheline Gevers

    5 jaar geleden
    Trump heeft zich suppermachtig gevoeld, handelsoorlogen begonnen, landen bedreigd, sancties opgelegd aan wie hem niet aanstond, en overal het grote woord willen voeren. Amerika gesplist. Dit is het resultaat. Rusland, China, Iran, Noord-Korea, India, heeft hij al beledigd, en die verenigen zich nu. Zijn bondgenoten steekt hij in de rug. Amerika komt alleen te staan en dat is niet zo best voor Trump. Gelukkig beseft hij zelf niet wat hij de wereld aandoet. America first? America alleen ja. 2020?
  • J B

    5 jaar geleden
    Gevolg van een misrekening van het Westen. We dachten dat Rusland zodanig zwak was dat we het op de knieën zouden krijgen. Eerst was Rusland nog redelijk westers gezind. Helaas door de uitbreiding van de Navo tot op 100km van st Petersburg en de expansiepolitiek in Oekraïene is dit niet meer zo. We staan helemaal alleen in een wereld van verschillende opkomende grootmachten die ons haten.
  • rudy liessens

    5 jaar geleden
    Met raketjes spelen doen ze toch zo graag wel het is te hoopen dat ze in hun eigen plollekes ontploffen
  • frans Venloo

    5 jaar geleden
    Raketafweersysteem is een mooi woord , in werkelijkheid zijn deze raketten ook operationeel in te zetten om doelen aan te vallen dat is beter uitgedrukt.
  • Luc Lepoudre

    5 jaar geleden
    Het blok dat gesmeed wordt is niet van vandaag. Ook India komt erbij. De recente geopolitieke acties zoals de staatsgreep in Oekraïne en de poging om Assad in Syrië te verdrijven waren het werk van de kliek Obama-Clinton naast een reeks andere om Rusland te decimeren tot "een regionale macht, maar geen grootmacht" dixit de Nobelprijswinaar.