Direct naar artikelinhoud
Mishandeling

8 jaar cel voor man die eerder zoontje doodsloeg en nu dochtertje op de grond wierp

Cedric V.R.Beeld RV

Cedric V.R., de dertiger die in november zijn drie maanden oude dochtertje Zoé zwaar mishandelde, is veroordeeld tot 8 jaar cel. Ook werd hij 5 jaar ter beschikking gesteld. V.R. werd in 2011 al veroordeeld tot negen jaar cel, omdat hij zijn zoontje van zes maanden oud had doodgeslagen tijdens een computerspel. Ditmaal werd hij veroordeeld voor poging tot doodslag.

Op 11 november 2018 ging V.R. door het lint tegen zijn dochtertje Zoë. Zijn vriendin was die avond uitgegaan met vriendinnen. Hun dochtertje Zoé begon te huilen van de honger en V.R. gooide haar gefrustreerd hard tegen de grond. Vervolgens liet hij haar aan haar lot over, zonder te controleren of ze zich bezeerd had, en probeerde haar nog eten te geven. Het meisje werd met een schedelbreuk opgenomen in het ziekenhuis en zweefde een tijdlang tussen leven en dood. Intussen is ze aan de beterhand. Maar wat de gevolgen op lange termijn zullen zijn, is nog niet duidelijk. 

V.R. was bovendien niet aan zijn proefstuk toe. In augustus 2008 sloeg hij zijn zes maanden oude zoontje Lyam met de vuist op het achterhoofd, omdat het jongetje huilde terwijl hij een computerspelletje aan het spelen was. Het kind overleed aan de gevolgen van die slag. De Antwerpse correctionele rechtbank veroordeelde hem in 2011 bij verstek tot tien jaar cel, een straf die later werd teruggebracht naar negen jaar cel. Een deel van die negen jaar zat Cédric V.R. uit in de gevangenis, de rest met een enkelband.

Beroep?

V.R. kan nog in beroep gaan tegen het vonnis. Hiervoor heeft hij een maand de tijd. “We gaan met onze cliënt overleggen of we in beroep gaan tegen dit vonnis. We blijven wel bijons punt dat het hier niet gaat om een poging doodslag. Zo heeft hij haar bewust op een speelmat gegooid, net omdat hij niet de intentie had haar te doden. De rechtbank was het hier echter niet mee eens”, aldus zijn advocaten Kristof Lauwens en Wouter Smet.