Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © belga

Geen overgangsperiode voor afschaffing woonbonus: "We kijken naar het moment van de akte”

Er komt géén overgangsfase voor de afschaffing van de woonbonus. Die zal alleen nog gelden bij aktes die voor 1 januari 2020 ondertekend zijn. Dat heeft Vlaams minister voor Wonen Matthias Diependaele (N-VA) vrijdag gezegd in “De inspecteur” op Radio 2. De Vlaamse Belastingdienst bevestigt.

34 reacties

  • Paul Van Oosterwijck

    5 jaar geleden
    Woonbonus of niet, Het feit dat mensen het moeilijker krijgen om te kopen en/of te bouwen is niet de schuld van de regering, maar enkel en alleen te verhalen op de Immo-sector. Zij hebben van elke gelegenheid (goedkopere leningen, minder registratierechten ...) handig misbruik gemaakt om de prijzen op te drijven en hun winsten te vergroten.
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Het was niet 1000 € binnen 15 jaar, vandekempen bart. Dat belastingvoordeel was 970 € per jaar. En dat 40 jaar lang. Het verlies - of extra belasting als je het zo wil noemen - is dus over die periode 37000 €. En op een bescheiden woning betaal je nu 1% meer registratierechten dan vroeger. Maar op een kasteel 6% minder. Die laatste doen een goede zaak.
  • Lies Desmet

    5 jaar geleden
    Het geld van de woonbonus kwam ten goede van de hardwerkende Vlaming, vanaf 1 Jan 2020 gaat dit geld naar de Vlaamse regering m. a. w. extra belastingen om te verrassen!!
  • Nico De visser

    5 jaar geleden
    Die woonbonus zorgt er net voor dat ik nog iets kan inbrengen voor de belastingen. Moest ik dit niet kunnen zou ik makkelijk tot 2000 euro moeten betalen. Wij hadden plannen om te verkopen om in een groter huis te wonen. Deze plannen hebben we maar geschrapt.
  • Benny Raes

    5 jaar geleden
    Voor de kleine man geen genade maar voor zij die geld staan hadden in het buitenland kon het wel tot in het belachlijke toe.