Vanaf 2021 mag je geen stookolieketel meer plaatsen als je een woning bouwt of ingrijpend energetisch renoveert.
Volledig scherm
Vanaf 2021 mag je geen stookolieketel meer plaatsen als je een woning bouwt of ingrijpend energetisch renoveert. © Getty Images/iStockphoto

Vlaamse Regering verbiedt mazoutketels vanaf 2021

LiviosDe nieuwe Vlaamse Regering voert vanaf 2021 een verbod in op stookolieketels voor nieuwbouw en voor wie ingrijpend energetisch renoveert. Heb je al een stookolieketel en wil je die vervangen door een nieuw exemplaar? Dan mag dit vanaf 2021 niet meer als er een gasaansluiting bij jou in de straat ligt. Een algemeen verbod op stookolieketels komt er volgens bouwsite Livios voorlopig niet.

75 reacties

  • Rika Desmet

    2 jaar geleden
    De maatregeling is alleen maar voor vlaanderen ,waarom alleen in vlaanderen en niet in wallonie ?Dit is een maatregeling onder eigen belang onder andere FLUVIUS .
  • Christian stas

    3 jaar geleden
    @Johny De Swaef, hoe komt je erbij dat een warmtepomp electriciteit zuipt. Deze zijn super zuinig, je moet er natuurlijk mee kunnen werken.
  • johny de swaef

    4 jaar geleden
    Mazout, gas, pellet, hout alles is vervuilend een warmtepomp zuipt electricteit maar de vliegtuigen en de schepen die zijn proper want daarme geen we met zijn allen 3 keer per jaar op reis om ergens 4000km verder in het zonnetje te liggen !
  • Yves Schrauwen

    4 jaar geleden
    En de gas is op in Nederland
  • Michel Werbrouck

    4 jaar geleden
    Eerst jarenlang reclame gemaakt op TV voor mazout, de verwarming. Nu gaan ze die mensen straffen. Dat is nu hoe ze altijd te werk gaan. Gas willen ze ook afschaffen terwijl het zo goed als CO2 neutraal is. Ezels zijn het.